Megjelent a Széchenyi lánchíd felújításának kivitelezési munkáiról szóló közbeszerzési részvételi felhívás az Európai Unió Hivatalos Lapjában, indulhat a munka.

Karácsony Gergely főpolgármester ezzel kapcsolatban a következőket posztolta a közösségi oldalán: „A Lánchíd felújításának második szakasza, 9 év tétlenség után ma, a tender megjelenésével elindult. Kezdődhet a közbeszerzés, a nemzet szimbólumának felújítása.

Egy dolgot továbbra is várunk a kormányzattól: a korábban ígért 6 milliárd felhasználásához a szükséges pár mondatos kormánydöntést hozzák meg végre” – írta a főpolgármester.

Elindult a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés

Megjelent a Széchenyi lánchíd felújításának kivitelezési munkáiról szóló közbeszerzési részvételi felhívás az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

A júliusban bejelentett ütemtervnek megfelelően – amennyiben kedvező ajánlatok érkeznek és a Kormány biztosítja az ígért támogatást – a BKK 2021. februárjában köthet szerződést a kivitelezővel, és márciusban kezdődhet a kivitelezés. Magyarország szimbóluma így 2023-ra születhet újjá.

A BKK a Közbeszerzési Hatóság által kért hiánypótlást néhány nap alatt teljesítette, az eljárásban mindez nem okoz semmilyen késedelmet – írta portálunknak megküldött közleményében a BKK.

Szotyipartnerek és mutyi

Múlt héten a Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a Lánchíd közbeszerzési eljárásának kiírásához szükséges dokumentumot. A főpolgármester akkor arról beszélt, hogy kormányközeli szotyipartnerek kezébe kerülhet a Lánchíd felújítása.

A kormány Budapestért felelős államtitkára is megszólalt a Lánchíd-tender ügyében, Fürjes Balázs a következőt tweetelte: Karácsonyék szerint “hibás a hatóság, a Tarlós, az imperialista összeesküvés, nyáron a meleg, télen a hideg. Csak a magyarázkodás, miközben készül A-híd mutyi”.

Kiemelt kép: Lánchíd – Fotó: BPK