Az új 2,5 kilométeres út a pilisi régióból Budakalász kihagyásával vezeti majd át a forgalmat a 11-es főútra és nem fogja a HÉV-vonalat sem keresztezni. Mindenki nagyon várja a környéken.

Kihirdették a budakalászi közlekedésfejlesztés tervezői közbeszerzését, mely két részfeladatból áll. A budakalászi elkerülő út megtervezését az Uvaterv Zrt. végzi el 81,6 millió forintos szerződéses értéken.

A pomázi iparterület jelenlegi bekötésének körforgalmi csomóponttá alakítását a Pro Urbe Kft. tervezi meg a 7,9 millió forintos szerződéses értéken. A feladat mindkét esetben a környezetvédelmi, engedélyezési, valamint kiviteli terv és tendertervek elkészítése – írja a Pestpilis.hu

34 éve tervezik

Az elkerülő út a pilisi régióból Budapest felé haladó forgalomnak biztosít megoldást, miután a Pomáz felől érkezőket Budakalász kihagyásával tereli a 11-esre. Az elkerülő már 1985-ben bekerült a város rendezési tervei közé, ám csak nemrég kapott engedélyt és állami költségvetési forrást a megvalósításhoz.

Megszűnik a HÉV-átjáró

A kétszer egy sávos út 2500 méter hosszú lesz, egy körforgalommal, két különszintű csomóponttal jön létre. Átvezetés létesül a 11-es főút felett, valamint a 1111-es út és a HÉV-vonal felett. Ez azért fontos fejlesztés, mert jenleg az ezirányú forgalmat gyakran megakasztja a HÉV érkezésekor a sorompó.

A projektben az elkerülő végén egy különszintű csomópont jön létre a 11-es főúton. Ehhez kapcsolódva a 11-es főút mintegy 2,1 kilométeren bővítést kap.

Kiemelt kép: Pilisborosjenő – Fotó: BPK