Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

Megkoronázta a pályafutását

A BHSE 34 éves versenyzője sikerével megkoronázta pályafutását, mert egy világ- és négy Európa-bajnoki cím után a pályafutásából hiányzó aranyérmet is begyűjtötte. Kilenc éve a londoni játékokon – még 66 kilósként – második lett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Valódi siker

Lőrincz Tamás sikerével nemcsak teljessé tette medálgyűjteményét, hanem a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnokaként vonul vissza.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szőke Alex még harcba száll

A keddi programban még egy magyar lép szőnyegre: a 97 kilós Szőke Alex a bronzéremért száll harcba a lengyel Tadeusz Michalikkal.

Diadal Tokióban

A mai versenynap igazi éremeső a magyarok számára, hiszen mint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt  parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián.

53 évig vártunk rá

Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett.

Ez is érdekelhet:

Nagyon ritka a magyar duplázás

Olimpián legutóbb 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Először lehetett két magyar is a döntőben

Kajak-kenuban most először indulhat egy nemzetből két egység is az adott számban, s a magyarok ezt remekül kihasználták.

Kozák Danutáék bronza is szépen csillog

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert kajak kettesek 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba. Az ötszörös ötkarikás bajnok, 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor