Zöldhulladékot akart égetni saját háza udvarában lévő aknában egy férfi, amikor a benzingőz berobbant, a nehézfém aknafedél pedig olyan súlyosan megsebesítette a fejét, hogy a ház tulajdonosa meghalt.

Baleset Solymáron

Egy 55 éves férfi halt meg Solymáron csütörtök délután, miután a háza udvarán lévő aknában égetni akart. Az akna teteje a robbanás miatt fejen találta a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zöldhulladékot akart égetni

A rendőrség szerint a solymári ház tulajdonosa az udvari aknában felhalmozott zöldhulladékot akarta elégetni. A kupacra égésgyorsító folyadékot öntött, majd meggyújtotta azt. Az égésgyorsító gőze berobbant, és felrepítette az akna fedőlapját, amely eltalálta a férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meghalt a férfi

Kórházba vitték, ahol a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt. A szörnyű tragédiát egy fiatal házaspár közvetlen közelről nézhette végig, a kirándulásuk után ugyanis éppen a ház előtt sétáltak, amikor a robbanás történt.

Húsz métert repült

„Az erdőből kiérve, pont arra az útra érkeztünk. Néhány méterre lehettünk, amikor egy hatalmas detonáció után a vas aknafedő legalább húsz méter magasba repült és egy, az úton haladó kocsi mellé zuhant” – mondta a Blikknek Kazinczky Tamás.

Baseballsapka maradványait látta

„Ekkor még nem láttuk, hogy ember lett volna odalent, de a biztonság kedvéért azonnal hívtam a 112-es segélyhívót. Amikor az út másik felén megláttam egy baseballsapka maradványait, sejtettem, hogy valaki lehetett az aknában” – emlékezett vissza a férfi.

Kötéllel húzták ki

A szemtanú arról is beszélt, hogy a kiérkező tűzoltók átmásztak a kerítésen, levágták a lakatot, az aknából pedig egy kötéllel kiemelték az eszméletlen állapotban lévő férfit, akinek az arca súlyosan roncsolódott.

Mentőhelikopter is érkezett

Legalább egy órán át küzdöttek az életéért a helyszínen, végül az életveszélyes sérüléseket szenvedő férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol nem sokkal később meghalt.

Furcsa dolgai voltak

A férfi nemrég költözött a házba, amelyben egyedül élt. A szomszédok szerint a ház tulajdonosának voltak furcsa dolgai. „Nemrég a villanyóráját rakatta az udvar közepére teljesen indokolatlanul. Pedig egy jól szituált férfi volt, aki az éjszakai életben dolgozott, úgy tudom, egy bárban. Mindig este ment el, majd késő éjjel jött haza. Érthetetlen, miért a használaton kívüli szennyvízgödörben akart égetni”.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció