Sanyi, a pingvin valahogy kijutott a kifutóból és felfedező útra indult. A forgalmas Dózsa György úton totyogott hajnalban, amikor a rendőrök észrevették. Erősítést hívtak, végül gyengéden elfogták az állatkert lakóját és visszavitték a kifutójába. De miért szökött el Sanyi pingvin? Az állatkertnek erre is van válasza.

A rendőrök is csak néztek

A zuglói rendőrök is meglepődtek, amikor azt látták, hogy március 9-én hajnali fél háromkor az autójuk elé totyog egy pingvin a Dózsa György úton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leállították a forgalmat

A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök a hajnali sétához kedvet kapó kalandor befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a madarat és egy takaróba csavarták.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rendőrök szelfiztek a pingvinnel

Forrás: Police.hu

Elkóborolt pingvin

A rendőrök azonnal értesíttették a Fővárosi Állatkertet, majd a nem mindennapi „elfogásról” egy csoportképet is készítettek, hiszen ilyen szökevénnyel ők sem mindennap találkoznak. Az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat és Növénykert dolgozóinak.

Nagyon kíváncsiak a pingvinek

Az állatkert közösségi-oldalán arról írnak, hogy Sanyi, a féléves pingvin felfedezőútra indult. Mint fogalmaznak, a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.

Kamerákat szereltek fel

„Sanyi valahogy kijutott a szabadtéri kifutójából és kitotyogott az Állatkertből. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő kamerákat szereltünk fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartjuk a pingvincsapatot.” – írják az állatkert közleményében.

Kíváncsi időszak

Hozzáteszik: Az állat gondozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a kíváncsi időszakban Sanyi pingvin is a csapattal maradjon.

Hattyú miatt késett a HÉV

2019 szeptemberében írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy lábán megsérült hattyú akadályozta a forgalmat a ráckevei HÉV-vonalon. Akkor a járművezető és az utasok együtt terelték le a madarat a sínekről.

Hattyúterelés az állomáson

Fotó: BPK-archív/Facebook

Kiemelt kép forrása: Police.hu