A BudaPestkörnyéke.hu hírportál munkatársainak többsége már megkapta az oltást. Ahányan vagyunk, szinte annyi féle vakcinát kaptunk. Az egyik kollégánk ma a Korányi kórház oltópontján járt és meglepő dolgokat tapasztalt. Íme az összefoglalója, hogy aki még nem kapott oltást, tudja, mire számítson egy tömeges oltóponton.

Lézeres hőmérés

A Korányi autós főbejáratánál katonák álltak és behajtás előtt az autóban ülők lázát megmérték egy lézeres hőmérővel. Az egyenruhások intelligensen útba igazítottak minket, hogy meddig lehet a kórház udvarába bemenni autóval, hol kell leparkolni és majd ott egy másik katona fog segíteni. Így is történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Udvarias katona

Leparkoltunk, kiszálltunk és a következő katona ismét udvariasan útbaigazított minket. Elmentünk az „A” épületig, majd átmentünk két ajtón, egy másik udvarban találtuk magunkat, ahol már sokan voltak.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A honvédség munkatársai segítenek

Nehéz eltévedni

Mivel mindenhová ki van írva, hogy merre van a kórházkomplexumban az oltópont, nehéz eltévedni, két perc alatt mi is megtaláltuk a helyszínt.

Segítenek a feliratok

Mindenki kedvesen segít

Az ajtón belépve jobbra az asztalnál két katona ül, udvariasan átadnak egy adatkezelési nyilatkozatot, amit majd alá kell írni. Ezután tovább lehet menni az oltócsarnokba, ahol szintén egy katona udvariasan eligazít, hogy melyik számítógépnél ülő hölgyhöz kell mennem.

Gyors adminisztráció

A hölgy szintén kedves elkéri a lakcím, – és TAJ-kártyám, újabb papírokat kapok, amelyek a kormányzati oldalról is letölthetők. Ebben főleg az ismert krónikus betegségekre, allergiára kérdeznek rá.

Behív egy orvos

Egy asztalhoz mehetek, ahol bőven van toll, így könnyű kitölteni a kérdőívet. Ezzel visszamegyek az oltócsarnokba, egy katona udvariasan elkéri a papírjaimat, a sok oltófülke közül pedig az egyikbe behív egy orvos.

Észrevétlenül beadják

Ketten vannak egy hölgy és egy férfi. Megmérik a vérnyomásom, beszélgetünk, profin szóval tartanak eközben a doktornő észrevétlenül a karomba döfi a Szputnyik V. vakcinát. Kapok egy papírt, hogy melyik nap, hány óra, hány percre kell ugyanide visszajönnöm.

Várakozás vakcina után

Szólnak, hogy elmehetek

Ezt követően a terem szélén a székeken ücsörgő emberek közé küldenek, hogy várakozzak fél órát. 20 perc után egy katona a nevemen szólít, jelzi, hogy elmehetek és a kezembe nyomja az összes papírt, ami az elmúlt fél órában született: igazolás, hogy megkaptam az első oltást, a kérdőív és az adatkezelési nyilatkozat másolatát.

Flottul működik minden

Oltás beadva, közben rengetegen érkeznek és valahogy flottul működik minden. Meglepő, hogy ilyen humánusan és jól szervezetten zajlik a tömeges oltás. Milyen jó lenne, ha mindig azt éreznénk, hogy egy jól szervezett, profi országban élünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek forrása: BudaPestkörnyéke.hu