Göd polgármestere, Balogh Csaba részletesen megindokolta, miért akarja kirúgni a vele szövetséges alpolgármestereit. Szerinte pocsék munkát végeztek, ráadásul még munkaidőben is többször elérhetetlenek voltak. A telekommunikációs szektorban menedzserként dolgozó városvezetőnél betelt a pohár. Új embereket akar, olyanokat, akik jobban tolják a város szekerét.

Balogh Csaba meglepő módját választott az alpolgármesterei kirúgásának, a minap részletesen kitálalt róluk a közösségi oldalán, így fogalmazott:

„Mielőtt a gödiek októberben megválasztottak a település élére, multinacionális vállalatoknál, menedzserként megtanultam, hogy jól és sikeresen vezetni – legyen szó akár cégről, akár egy nagyobb városról – csak motivált, lelkiismeretes középvezetőkkel lehet.

Sajnos az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gödi alpolgármesterek feladataikat nem tudják megfelelően ellátni: korlátozottan álltak rendelkezésre, a rájuk bízott feladatokat elhanyagolták, feladat- és hatáskörük meghatározása folyamatos konfliktusforrást jelentett.

A vállalati világ után számomra megdöbbentő volt, hogy egy város második embereit gyakran egyszerűen nem lehet elérni hivatali munkaidejükben. Ez nem csak az érdemi munkában való előrelépést nehezítette – több alkalommal kérésre sem jelentek meg a hivatalban –, de vezetőként az önkormányzatban dolgozók számára sem tanúsítottak motiváló magatartást.” – írja a polgármester, majd részletekbe megyés így folytatja:

„Fülöp Zoltán LMP-s alpolgármester feladatai közé tartozott többek között az egyik legfontosabb választási ígéretünk, a Samsung köré helyezendő mérőállomások beszerzésének teljes körű előkészítése. Hasonlóan fontos ígéretünk volt az átvilágítás kérdése, amellyel kapcsolatban egyrészt az önkormányzat számára egy kedvezőtlen szerződés került megkötésre, másrészt a vizsgálat egyszerűen hanyag módon zajlott.

Egyszerűsítve: a vizsgálat szerint a fideszes vezetés alatt minden jogszerűen zajlott – miközben mindenki tudja, hogy más területeken, amelyek nem tartoztak ez alá a vizsgálat alá, már az elmúlt fél évben is előkerültek olyan korrupciógyanús ügyek, melyekkel kapcsolatban feljelentés is történt. A két ügyben sajnos semmilyen előrehaladás nem történt az elmúlt hónapokban.

Lőrincz László DK-s alpolgármester munkája kapcsán pedig több alkalommal felmerült, hogy a valódi teljesítés ellenőrzése nélkül fogadott el és írt alá teljesítésigazolást, a nem szerződésszerű teljesítés orvoslását pedig felkérésre sem hajtotta végre.

A nyaralóházakkal kapcsolatban több kérdéses, szabálytalan részlet is napvilágra került: miután felmondásra került az előző konyhával a szerződés, sürgősen találni kellett egy szolgáltatót, aki át tudja venni a helyüket.

Ezzel kapcsolatban – a képviselő-testület elé hozott beterjesztésével ellentétben – a beszerzési eljárás nem lett megfelelően lebonyolítva, sőt, mint kiderült, közbeszerzési eljárást kellett volna lefolytatni. Ezek után Lőrincz László a konyhaépítés kivitelezésének teljesítésigazolását annak ellenére aláírta, hogy az nem felelt meg a szerződésben foglaltaknak.” – írta a két alpolgármesteréről Balogh Csaba Göd polgármestere.

A település vezetője végül összefoglalta döntését: „A két alpolgármester nem tudta teljesíteni a gödieknek tett ígéreteit, ezért úgy érzem, akkor tudok hű maradni a választóknak tett ígérethez, ha változtatok. Ezért a jövő hétfői ülésre benyújtottam egy javaslatot, amely az alpolgármesterek leváltásáról szól. Remélhetőleg hamar megoldódik az ügy, és új, hatékonyan dolgozó, lelkiismeretes alpolgármesterrel vághatunk neki a következő éveknek.” – zárja sorait Göd polgármestere.

Kiemelt kép: Balogh Csaba, Göd polgármestere – Forrás: Facebook/Balogh Csaba