Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is kommentálta a milliós olvasottságú magazin véleményét. Mutatjuk, mit írt.

A világ legjobb helyei között Budapest

Magyarország fővárosát az egyik legjobb hely között tartja számon a tekintélyes TIME magazin. Ez komoly elismerést jelent Budapest számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karácsony Gergely büszke

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely örömmel posztolt erről saját közösségi oldalán. “Mi eddig is tudtuk, hogy Budapest az egyik legjobb hely a világon, de most már a tekintélyes TIME magazin is ezt írja” – tudatta követőivel a főpolgármester.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Lánchíd felújításáról is megemlékezett a lap

A TIME kiemelte a Lánchíd felújítását, mint vonzó tényezőt. Megemlítették, hogy 100 programból álló eseménysorozatot terveznek az egyesítés ünneplése alkalmából. Budát és Pestet ugyanis 1873 őszén egyesítették annak idején.

Az októberi maratonról is írtak

A lap az októberben megrendezésre kerülő Budapest Maratonról is említést tett. Ezen rengeteg néző várható a résztvevők mellett. A futók a frissen rekonstruált Lánchíd alatt is elhaladnak majd útjuk során.

Ezeket emelte ki még a TIME

A TIME magazin kiemelte továbbá a Budapest Tortája versenyt is. A vonzó programok közé sorolta a lap a Hősök terére tervezett szabadtéri jubileumi koncertet, valamint a Budapesti Történeti Múzeumban megrendezendő új kiállítást is.

Ezek is érdekelhetnek!

Remek szálláslehetőségek

A jubileumi látogatókat új szállodák várják. A W Budapest például júliusban fogadja első vendégeit, amely az operaházzal szemben található. A történelmi Klotild-palotában a luxusszállodáiról ismert St. Regis alakít ki egy egységet. Ez lesz az 1904-ben alapított amerikai brand 57. szállodája a világon.

Amit a TIME magazinról tudni kell

Az amerikai magazint 1923-ban alapították. Egy heti hírmagazinról van szó, amely online híroldallal is rendelkezik. A legnagyobb forgalmú heti hírmagazin a TIME.

Több kiadással rendelkezik

Van egy Közel-Keletet, Afrikát és Dél-Amerikát is lefedő európai kiadása, a Time Europe. Ezt Londonban szerkesztik. Az ázsiai kiadást, a Time Asiát Hongkongban szerkesztik. Az Ausztráliát, Új-Zélandot és a Csendes-óceán szigetvilágát lefedő kiadást Sydney városában jelentetik meg.

Milliók olvassák

A nyomtatott kiadást 26 millióan olvassák szerte a világon, ebből 20 millió olvasó amerikai. 2012-ben hárommillió példánynál is többet adtak el a magazinból, 2017-ben viszont már csak kétmilliót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Budapest látképe, háttérben a Parlament – Forrás: Pixabay