A Rádio1 reggeli műsorának triója közül Vadon Jani és Rákóczi Feri elkapták a koronavírust, Balázs eddig megúszta. Vadon Jani azt mesélte, olyan lázas volt, hogy moccanni sem tudott az ágyban.

Először csak kapart a torka

A hétvégén volt két olyan éjszakám, amit nem kívánok senkinek. Pénteken olyan lázgörcsre ébredtem, hogy moccanni sem tudtam – mondta fel Vadon Jani, aki lefekvés előtt csak azt érezte, hogy kapar a torka.

Félóránként néhány másodpercre megmerevedett a testem. Mintha hirtelen minden izmom megfeszült volna. Ez reggelig tartott, közben felment a lázam, és rettenetesen fáradt voltam – mondta Vadon Jani

Bármennyit aludt, fáradt volt

„Sem a szaglásom, sem az ízlelésem nem ment el, de kimerültnek éreztem magam. Bármennyit is aludtam, fáradtan ébredtem – fűzte hozzá Vadon, akinek fogalma sincs, hol kaphatta el a Covidot – írja a Blikk.

Bárhol elkaphatta

Rengeteget járok tömegközlekedéssel, bárhol elkaphattam, annak ellenére, hogy nagyon vigyázok. Ha megnyomom a gombot, utána rögtön kezet fertőtlenítek – mondta Vadon Jani, akinek a hangján is hallani lehetett, hogy túl van a nehezén

Égető láz

Legutóbb a még most is kórházban fekvő Gömöri Zsolt, az Edda billentyúse mesélt arról, mennyire megszenvedte a koronavírust.„Az egész testemben hihetetlen izomfájdalom, végtagfájdalom jelentkezett és folyamatos 39 fokos égető lázam volt. Azt sem tudtam, hogy merre van az előre” – mesélte a kórházban fekvő Zsolt telefonon az ATV-n Sváby Andrásnak.

Amikor megérkeztek az erős tünetek a Korányiban kötött ki. Amíg otthon volt vény nélkül kapható lázcsillapítókat használt, de érezte, hogy ez nem lesz elég, pokoli fájdalmai voltak, ráadásul kétoldali tüdőgyulladást kapott.

Gömöri Zsolt az ATV-nek küldött egy friss kórházi fotót magáról a telefoninterjúhoz – Forrás: ATV, Heti Napló Sváby Andrással

Intravénás lázcsillapító

A kórházban célirányosan elkezdték gyógyszerezni, intravénásan kapott lázcsillapítót, ezért a közérzete valamivel jobb lett, de a fájdalmak megmaradtak és ahogy fogalmazott: a kétoldali tüdőgyulladás betette a kaput.

Majdnem intenzívre került

Légzési nehézségei nem voltak, így nem kapott oxigént és a lélegeztetőgép sem került szóba, azonban közel állt ahhoz, hogy intenzívre kerüljön.

Intravénés antibiotikum

A kórházban kétféle antibiotikumot kapott, abból egy használt nála, ezt 8 óránként kapta intravénásan. Folyamatosan infúzión volt, pocsékul érezte magát.

Három hete kórházban van

Az első tünetek megjelenését követően három hét telt el és még mindig kórházi kezelésre szorul Gömöri Zsolt, ráadásul még napokig, talán egy hétig is kórházban kell maradnia.

Három gyermekét fel akarja nevelni

Az Edda billentyűse azt mondja, az adott neki erőt a kórházban, hogy tudja van még dolga. Három kiskorú gyermekét fel akarja nevelni. Sajnálja, hogy a 8 éves kisfia születésnapján most nem tudott ott lenni.

Mindenki vegye komolyan a koronavírust

Gömöri Zsolt azt kéri mindenkitől, hogy vegyék komolyan ezt a betegséget és vigyázzon mindenki az idősekre, mert ez a betegség nagyon kemény.

Kiemelt kép: Vadon Jani a stúdióban – Forrás: Facebook/Balázsék