Újabb megrázó részletek derültek ki a pécsi gyerekgyilkosságról. Egy anya olyan súlyosan bántalmazta a 3 éves fiát, hogy a gyermek belehalt a sérüléseibe. A 28 éves nőt és a 23 éves párját már bíróság elé állították, és egy hónapra letartóztatták őket. A nyomozás adatai szerint a kisfiú sírt, az anya kivette az ágyból, majd földhöz vágta úgy, hogy a gyermek a fejét a padlóba verte.

Őrizetbe vették őket

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy az anyát és az élettársát is őrizetbe vette a rendőrség, mivel úgy tudni, hogy a 23 éves férfi látta, a gyermek segítségre szorulna, de mégsem hívott hozzá segítséget. A Hősi tere környéki lakókat nagyon felzaklatták a törtnek, többen mécseseket helyeztek el a borzalom helyszínén, így próbálják leróni a kegyeletüket a meghalt kisfiú előtt. A gyászon túl többekben forrnak az indulatok is, érthetetlen, hogyan tehetett ilyet a saját gyermekével egy anya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megrázó részletek

A pécsi gyerekgyilkosságról időközben újabb megrázó részletek derültek ki. Az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa az RTL Híradónak elmondta, hogy a gyermeknek már légzése, keringése se volt, és azonnal megkezdték a telefonon instruált újraélesztést, amit az anya végzett. A csatorna úgy tudja a rendőrségnek a mentők szóltak, mert gyanús sérüléseket láttak a kisfiú fején.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Egy hónapig rács mögött

Egy nappal a tragédia után a 28 éves nőt és a 23 éves párját már bíróság elé állították, és egy hónapra letartóztatták őket. A törvényszék közleménye szerint a kisfiú sírt szerda este, az anya kivette az ágyból, majd földhöz vágta úgy, hogy a gyermek a fejét a padlóba verte. A kisfiú koponyatörést szenvedett és másnap dél körül megfulladt.

Nem szólaltak meg

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője elmondta, hogy 10-20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat a fiatal pár. Úgy tudni, hogy a pár korábban a rendőrségen beismerő vallomást tett, a bíróságon azonban egyikük sem szólalt meg.

Falhoz ütötte a kisfiút

A gyerek halálát az okozta, hogy koponyatörést szenvedett, és megfulladt. Még szerda este bánthatta, de csak másnap hívott hozzá mentőt, amikor a gyerek már nem lélegzett. Úgy tudjuk, a kicsi fején súlyos sérülések voltak. A szomszédok azt mondják, többször a falhoz ütötte a kisfiút. 

Összetört a gondozónő

Az ottani gondozónő, aki sokat foglalkozott a kicsivel, teljesen kikészült a történtek hallattán. A szomszédok nem értették, miért adták vissza Irmának a gyereket, aki korábban még arra is képes volt, hogy azt híresztelje, az ő apja bántalmazza a gyereket.

Súlyos büntetés

„A kiskorú gyermek sérelmére elkövetett emberölés önmagában is a Magyarországon legsúlyosabb büntetéssel, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is járhat, de itt még felmerül a különös kegyetlenséggel történő elkövetés is, tehát az emberölésnek többszörösen minősített esetéről beszélhetünk. A törvényi minimum a 10 év szabadságvesztés” – magyarázta dr. Bátki Pál, a BudaPestkörnyéke.hu jogi szakértője, büntetőjogász.

Évente 100 emberölés

Magyarországon évente körülbelül száz szándékos emberölés történik. Ezek legnagyobb részben közeli hozzátartozók között történik. Ez csak első ránézésre meglepő, hiszen világos, hogy közeli hozzátartozók között lehet csak olyan érzelmi feszültség, ami a másik megöléséhez vezethet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Pécs Aktuál YouTube videórészlet