Megszökött otthonról egy kétéves kisfiú és Szombathely legforgalmasabb útján hajtotta a kismotorját szombaton kora este, a Zanati út külső sávjában. Sokan kikerülték, mire megállt egy sofőr. A rendőrök a közösségi oldalon keresték a gyermek szüleit.

Szülőket keresett a rendőrség

Facebookon kért segítséget a Vas Vármegyei Rendőr Főkapitányság az internetezőktől szombat este. Rendhagyó módon nem egy eltűnt kisgyereket kerestek, hanem egy utcán, veszélyes környezetben megtalált gyermek szüleit keresték.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Facebookon látták a rendőrsök közleményét

Végül a gyermek egyik hozzátartozója a Facebookon látta meg a kisfiú fotóját és azonnal jelentkeztek a rendőrségen. Arról, hogy a gyermekre vigyázó hozzátartozó hogyan nem vette észre kb. háromnegyed óráig a kisfiú eltűnését, egyelőre nem lehet tudni.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Futóbiciklizett a kisfiú

A 112Press felvette a kapcsolatot a gyermeket megtaláló férfival, aki elmesélte, mi történt a Zanati úton. A szombathelyi Kaposvári Ákos a Zanati úton tartott a belváros irányába, amikor az aluljáróban, a négysávos út külső sávjában meglátta a lábbal hajtható biciklin vele egy irányba haladó, egyedül közlekedő, lengén öltözött kisfiút.

Dudáltak az autósok

„Sok autó elhaladt a gyerek mellett, én pedig úgy ítéltem meg, hogy veszélyben volt. Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott.  Több közlekedő dudált, amiért akadályoztam a forgalmat, egy férfi pedig kikiabált, hogy „Mi a kurva anyádat csinálsz?” Szerintem láthatták, hogy egy gyerek is van az úttesten” – mondta a férfi.

Nem tudta megnevezni a szüleit

„Nem sokkal később egy barátom is megállt, illetve érkezett egy idősebb hölgy, aki levette a kabátját és ráterítette a vacogó kisfiúra, akin póló volt és zoknicipő. Amikor kérdeztük, akkor elmondta, hogy egyedül van és nem tudta megnevezni a szüleit, vagy hogy ők hol vannak. Megszeppent és egyszer megpróbált eliszkolni, de nem engedtük. Tárcsáztam a 112-t és a rendőrök hamar kiértek”.

Elvitték a gyermeket a rendőrök

Akkor már közösen próbálták megtudni a kisfiú nevét, aki csak a keresztnevét árulta el. „Újabb rendőrautó érkezett és elvitték a kisfiút. Bennem pedig furcsa érzések kavarognak. Egyrészt örülök, hogy nem történt baj, senki nem ütötte el a gyereket és tudtam neki segíteni. Másrészről viszont csalódott vagyok, amiért annyian elmentek egy olyan kisgyerek mellett, aki egy forgalmas úton egyedül hajtotta a játékát. Szerintem egy kicsivel több odafigyelés kellene, hogy ne történhessen ilyesmi” – zárta a beszélgetést Kaposvári Ákos.

Több 100 métert ment a kisfiú

A 112Press információi szerint a nem az időjárási viszonyoknak megfelelően felöltözött és egyedül közlekedő gyermek több száz métert tett meg a forgalomban, miután egy mellékutcából elérte a Zanati utat.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: