Jutalmat kapott az a hős rendőr, aki múlt héten az agglomerációban segített egy vajúdó kismamának, hogy minél hamarabb kórházba jusson. Az eset múlt héten történt Dunakeszin. A rendőr azt mondta, amikor segítséget kértek tőle, azonnal második gyereke születése jutott eszébe.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

„Abban az időben mindenki előtt ismert volt, hogy a Dunakeszi-Göd közötti M2-es bevezető út építése miatt egy sávos közlekedést engedtek. A jelentősen feltorlódott gépkocsisor miatt akár 20 perces várakozás is megtörténhetett.

Munkám során én is a várakozó sorban araszoltam, amikor láttam a visszapillantóból, hogy egy gépkocsi vészvillogóval előzi a sort. Aztán észleltem, hogy már egy másik is követi. Mondtam is magamban, milyen türelmetlenek. Meglátva a rendőrautót az első kocsi lassított, majd megállt mellettem. Egy riadt hölgy és egy férfi segítségkérőn nézett rám és átszóltak, hogy a második kocsiban lányánál megindult a szülés, tudok e valamiben segíteni.” –mondta Varga Zsolt dunakeszisport1.hu-nak.

A rendőr zászlós arról is beszélt, hogy azonnal bevillant második gyermeke születése. „Éjszaka, mikor hirtelen indult meg a szülés feleségemnél, éppen hogy beértünk a kórházba.  Másfél óra múlva már karomban tarthattam kislányomat.”

„Nem hezitáltam, szóltam, hogy kövessenek és megindultunk a kórház felé szirénával és fényjelzéssel. Az esetet jelentve, menet közben a tevékenység-irányítási központ azonnal segítséget nyújtott, értesítette a kórházat, ahol azonnal fogadták a kismamát. Időben beértünk, úgy tudom, egy egészséges kisgyermek született.” –mondta  Varga Zsolt, akit Ádám Balázs r.alezredes, a Dunakeszi Kapitányság vezető helyettese jutalomban részesítette.

A dunakeszi rendőrnek nem ez volt az első hőstette, évekkel ezelőtt egy 87 éves beteg bácsira is rátalált az erdőben, aki Zsoltnak köszönhetően kapott gyors orvosi segítséget.

Kiemelt kép: Varga Zsolt és Ádám Balázs, forrás: dunakeszisport1.hu