Elismerte a MOL, hogy korlátozza a töltőállomásain a hatósági áras üzemanyagok tankolását. Mától egy személyautó 50 liter üzemanyagot tankolhat. Ha pedig valaki a járműbe is tankol és külső edénybe is vesz benzint vagy gázolajat, akkor a piaci árat fizeti mindkét tankolásért.

50 literes limit

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kannában piaci áron lehet tankolni

A vállalat szerint a limitet azt figyelembe véve határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Megerősítették, hogy ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Külön vásároljanak

A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg.

Piaci árat kell fizetni

Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

Hernádi Zsolt figyelmeztetett

Hernádi Zsolt a társaság vezérigazgatója már korábban sürgette a hatósági ár eltörlését, mondván, veszélyezteti az ellátás biztonságát, de Orbán Viktor a múlt héten bejelentette, hogy meghosszabbítják ezeket.

Üzemanyaghiány jöhet

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nem lehetnek ellátási gondok Magyarországon: „Az ellátási láncok biztonsága manapság gyengébb, mint korábban volt, ezért nem lehet kizárni teljesen egy hazai üzemanyaghiányt. De ameddig a szállítás biztosított, addig nem reális veszély”.

Biztonsági tartalék

Magyarország biztonsági tartalékai tökéletesen megfelelnek az előírt normának. Legalább 90 napra elegendő nettó importra vetített szintet ér el a stratégiai készlet. Ezt azonban kimondottan csak rendkívüli állapotok esetén lehet felhasználni, s számtalan intézkedés előzi meg azt, hogy elővegyék.

Emelkedik a dízel ára

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is változik, újra eltérő irányba. A piaci árú benzinért bruttó 7 forinttal kell majd kevesebbet fizetni, míg a gázolaj piaci ára bruttó 7 forinttal emelkedik pénteken.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció