Rémálmai voltak a MOM-tűzben meghalt nyolc éves kislánynak. Édesanyja szerint pszichiáterhez kellett vinni a gyermeket, mert folyton arról álmodott, hogy elég egy tűzben. Döbbenetes, de 2016-ban a család budakeszi háza leégett, akkor is vélhetően gyermekek okozták a tüzet. A család most az agglomerációban, Pilisen lakik, de hamarosan költözniük kell.

A MOM-tűzben elhunyt 8 éves lány anyja az RTL-nek azt mondta, hogy a gyerek pszichiátrián is volt a rémálmaival. Közben arra továbbra sincs válasz, hogy jutottak be a gyerekek az elzárt területre. A nyomozás jelenleg is tart, egyelőre nincs felelőse a halálesetnek.

A rendőrség szerint átjött egy testvérpár a szomszédos Gesztenyés-kertből, miközben anyukájuk elment vásárolni, majd valahogy feljutottak a sportcsarnok tetején lévő elzárt részre, ahol bemásztak egy használaton kívüli fabódé ablakán és tüzet okoztak. Erről korábban beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is.

Az Index úgy tudja, hogy a gyerek még élt, amikor kihozták a lángoló épületből, de nem sikerült megmenteni. A 11 éves kisfiúnak sikerült időben kimenekülnie, 8 éves húgát viszont már eszméletlen állapotban hozták ki a tűzoltók. A mentősök megpróbálták újraéleszteni, de a helyszínen meghalt.

A lángok nem terjedtek tovább, a bódé belseje azonban teljesen kiégett. Az utcáról alig látszik valami a 15-20 négyzetméteres házikóból, ablaka kitört, ajtaján a poroltó nyomai vannak. Az Index szerint télen korcsolyapálya működik a Mom Sport tetején, és annak egy kiszolgáló helyisége a fabódé, nyáron pedig raktárnak használják, és kulccsal zárják.

Helyszínelők dolgoznak 2019. június 24-én Budapesten, a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett. MTI/Mihádák Zoltán

Azt álmodta, bennég valahol

Az elhunyt lány édesanyja azt mondta, a Fókusznak, hogy a kislány épp nemrég volt az iskolapszichológus javaslatára négy napot a Vadaskert Kórházban, mert hónapok óta rendszeresen azt álmodta, hogy egyszer bennég valahol. A Vadaskert pszichoterápiát javasolt neki.

Az édesanya azt mondta a riporternek a körülményekről, hogy a játszótéren voltak együtt, amikor a gyerekek inni mentek el az ivókúthoz, ő pedig elment vízért máshová. Azt mondta a gyerekeknek, hogy maradjanak ott. „Nem is értem, miért mentek el” – mondta.

A család budakeszi háza 2016 őszén leégett, a hatóságok akkor is a gyerekeket vélték felelősnek. A család most Pilisen lakik, de augusztus 9-ig el kéne hagyniuk a házat, az anya teljesen tanácstalan. Ha segítene valaki a családnak, erre a bankszámlára utalhat pénzt: CIB Bank 10701180-68891785-51100005

Kiemelt kép: RTL, cikkfotó: MTI