Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta április végén, tragikus hirtelenséggel, 74 éves korában meghalt az ország kvízmestere, Vágó István. Szerettei május 16-án, kedden, zártkörű szertartás keretében vettek végső búcsút a legendás tévéstől.

Érzelmi kavalkád

Édesapja búcsúztatójáról a fia, Vágó Péter árult el részleteket a Blikknek, elmondta, valódi érzelmi kavalkád volt az egész délután. „Egyrészt természetesen nagyon fájdalmas volt, hiszen még mindig próbáljuk anyuval együtt felfogni azt, hogy apu nincs többé. Közben pedig nagyon feltöltődtünk attól a sok szeretettől, amit kaptunk a barátoktól: megható volt látni, mennyi embernek jelentett nagyon sokat” – mondta a portálnak Péter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lesz egyelőre temetés

A fia arról is beszélt, temetés egyelőre nem lesz, ám Péter a pontos okokról nem beszélt, a titkos búcsúztatóról és arról, mennyire megható volt az a délután szívesen osztott meg néhány részletet. „Az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor Gerendás Péter elénekelt egy dalt, amelyet kifejezetten neki írt, s arról szólt, hogy mennyire szívesen felhívná. Többen is megosztották velünk, hogy szerintük apu nagyon élvezte volna ezt a délutánt”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A veszteség

Péter azt is elmondta, bár már ő maga is apa, csak most érzi igazán, azt, hogy felnőtt. „Negyvenhárom évesen félig árva lettem… Nehezen megmagyarázható érzés, mert hiába vagyok már felnőtt és apa magam is, azt hiszem, akkor növünk fel először igazán, amikor elvesztjük a szüleinket, vagy egyiküket. Velük együtt vesztjük el a gyermeki énünket.”

Nyilvános búcsúztatót szerveznek

A Demokratikus Koalíció egyébként a gyászoló családdal egyeztetve nyilvános búcsúztatót szervez Vágó Istvánnak. Erre május 18-án, csütörtökön 17 órától kerül sor Budapesten, a Szent István parkban. A megemlékezésre várnak mindenkit, aki szeretne végső búcsút venni Vágó Istvántól.

Aki szeretne, jöjjön el

„Mindenkit arra kérünk, ha kedves emléket őriz Istvánról, jöjjön el, rója le a tiszteletét, és ha szeretne, helyezzen el egy szál fehér virágot a megemlékezésen. Köszönjük!” – írták a közleményben.

Hirtelen szerette volna befejezni

Vágó István egyébként az elmúlt időszakban több interjúban elmondta, hogy hirtelen szeretné befejezni, nem pedig betegen, párnák között. Nos, a tévésnek ez a kívánsága teljesült is, de a barátokat, rokonokat, sőt, az ország nagy részét is rendkívüli módon megrázta a halála.

Nem beszélt arról, hogy beteg lenne

A népszerű műsorvezető tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában. Halála előtt nem sokkal egyébként Facebook-oldalán a pápalátogatással kapcsolatos véleményét is megosztotta – vagyis nem utalt semmi sem arra, komoly baj lenne, nem küzdött betegséggel.

Nem félt az elmúlástól

Vágó István egy februári interjúban arról beszélt, hogy ha egyszer eljön az ideje, nem szeretne fájdalmak között távozni. „Apámat már túléltem, anyám szép, hosszú kort ért meg, kilencvenegy éves volt, amikor elment” – magyarázta a Best magazinnak.

Inkább hasznos szeretett volna lenni

Hozzátette, azt nem tudja megmondani, hogy az apai, vagy az anyai ág lesz benne a domináns. Az elmúlástól sosem félt, inkább a betegségtől. „Inkább az a kérdés foglalkoztat, mennyire lehetek még hasznos a szűkebb és tágabb környezetem számára” – magyarázta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vágó István – Forrás: YouTube