Hétfőn ítéletet született Árpa Attila drogügyében. A színész-rendezőt az ügy másodrendű vádlottjaként 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották.

Bulit tartott

A Budapestkörnyéke.hu írta meg, hogy három évvel ezelőtt csaptak le a nyomozók Árpa Attilára a saját kertjében, ahol a gyanú szerint drogos bulit tartott. Árpa Attila kénytelen volt vallomást tenni. Elismerte, hogy fogyasztott kábítószert, de tagadta, hogy drogkereskedő lenne. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másodrendű vádlott volt

Árpa Attila, aki másodrendű vádlottként szerepelt, nem volt jelen a hétfői ítélethirdetésen. A Fővárosi Főügyészség öt férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványozott, közülük háromra próbaidőre felfüggesztve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

1,5 millió forintos büntetéssel sújtották

Egyikük Árpa Attila, akit a bíróság bűnösnek mondott ki, társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt. 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották. Árpa Attilláék fellebbeztek az ítélet ellen.

„Nem vagyok bűnös”

 „Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el” – mondta a Blikknek Árpa, akire az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért.

„Nem vagyok drogkereskedő!”

„Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással. Az is csekély mennyiségű volt” – tette hozzá.

Saját fogyasztás

Az egyik drogkereskedéssel vádolt férfiról Árpa korábban elmondta: „K. Pétert ismerem. Tőle vásároltunk kábítószert, de csak és kizárólag saját fogyasztásunkra. Az, hogy nálam drogos bulik voltak, az nem igaz. Ami igaz, hogy ezek szűk baráti összejövetelek voltak. Leginkább szakmáztunk, beszéltünk, pókereztünk.”

Nem kínált senkit droggal

Árpa részleteket is elárult a nála tartott bulikról: „Az, hogy ezeken az összejöveteleken kinek milyen szokásai vannak, mármint kábítószer szempontjából, ahhoz semmi közöm. Engem az én otthonomban nem kínált senki és én sem kínáltam mást.”

Megbélyegzés

A celeb szerint boszorkányüldözés, hogy neki a bíróság előtt kell állnia. A Borsnak elmondta: „Őszintén megmondom, hogy mindegy mennyi ideig húzódik el ez a tárgyalás, az biztos, hogy én ártatlan vagyok! A probléma az, hogy nem számít, hogy ártatlan vagyok-e vagy nem. Ez a megbélyegzés sajnos rajtam marad, ilyen a világ. Akármennyire is úgy érzem, hogy fontosabb a hírnevem, mint egy ilyen botrány, én ennek az áldozata vagyok.”

Drogot adtak el Árpának

Az elsőrendű vádlott, K. Péter azt állítja, hogy a többi vádlott, köztük Árpa Attila is többször vásárolt tőle kokaint. A bíróság kérdezősködni kezdett, ebből kiderült, hogy az elsőrendű vádlott valóban jelen volt az Árpa Attilánál szervezett összejöveteleken, és valóban eladásra kínált nekik kokaint, amiből gyakran ő is fogyasztott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Árpa Attila – Forrás: Youtube/Partizán