Pénteken egy hatalmas patkány okozott riadalmat a Szent János Kórházban, szombaton kiderült, sikerült elfogni a rágcsálót, amely semmiféle kárt, vagy fertőzést nem okozott.

Nem találtak semmiféle jelet

Sebők-Tóth Kata a megjelent sajtóhírekre reagálva azt írta, a sebészeti és urológiai osztályok a már felújított Kútvölgyi Kórház 4. és 5. emeletén üzemelnek, ott nem találtak rágcsáló jelenlétére utaló jeleket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öltözőben látták

Az intézmény dolgozói, miután egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgősséggel rágcsálócsapdát helyezett ki – írta a Blikk.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A csatornából mászhatott fel

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg – közölte a kommunikációs vezető. Hozzátette, az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott.

Fertőtlenítettek

A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben, azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót. A rágcsálóirtással foglalkozó szakember többször is megjelent, és személyesen ő is ellenőrizte a helyiségeket – jelezte Sebők-Tóth Kata, nyomatékosítva: a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást.

Elkapták

A kórház – a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően – megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint – fertőzöttség esetén – a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. A Blikk.hu híre szerint elkapták a patkányt.

Innen mászhatott fel

Valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló – olvasható az intézmény közleményében, amelyet a Magyar Távirati Irodának (MTI) küldtek meg.

Fotókat is készítettek róla

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a kórház által említett rágcsáló egy patkány volt, amelyet az egyik osztályon láttak. Legutóbb a szülészet-nőgyógyászaton még fénykép is készült róla – derült ki a naphire.hu birtokába került felvételekből.

Csak üzemi területen látták

A kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata azt írta, a sebészeti és urológiai osztályok a már felújított Kútvölgyi Kórház 4. és 5. emeletén üzemelnek, ott nem találtak rágcsáló jelenlétére utaló jeleket, amelyet egy, a betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben láttak.

Gyorsan intézkedtek

Az intézmény dolgozói a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki.

Nincsenek fertőzésre utaló nyomok

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció