A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Rácalmásnál találták meg

Az eltűnés helyének közelében, 2022. július 6-án 8 óra 10 perckor a szakemberek megtalálták Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás szervezetének másik munkatársát is, aki hétfő délelőtt merült el kollégájával együtt a Dunában, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték, számolt be róla közleményében a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az idősebb férfit kedden találták meg

Amint azt a BudapestKörnéyke.hu is megírta az idősebb, 34 éves férfi holttestét a tragédia helyszínén találták meg a kutatást végző szakemberek még kedden. Ezt követően a TEK arról tájékoztatott, hogy felfüggesztette a víz alatti keresést, miután a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Megtalálták az egyik Dunába borult kutyakiképzőt – Fotók a helyszínről

Nem tisztázott okok

Mint arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor eddig tisztázatlan okból elmerültek a vízben.

Kutyakiképzést tartottak

Több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

„Laci segíteni akart Dávidon”

A Zsaruellátó egyik kommentelője így írt a tragédiáról: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.”

Tapasztalt volt

László a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet zászlósa volt, 20 éve dolgozott kutyakiképzőként, így tapasztaltnak számított.

Személyes irányítás

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé – írták.

Büntetőeljárásban vizsgálják

Büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a Kis-Dunában elmerült büntetés-végrehajtásban dolgozó két férfi ügyében – közölte az ATV Híradója. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség már el is rendelte a nyomozást az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Keresési akció – Forrás: TEK