Vasárnap este egy Győrhöz közeli település tanyájáról tűnt el a gyermek. Rengeteg civil segítette a rendőrök és a katasztrófavédelem kutatómunkáját.

Friss hírek a korábban eltűnt kislányról

Most kaptuk a hírt, miszerint megtalálták azt a hat éves kislányt, akit tegnap óta többszáz ember keresett drónokkal, kutyákkal, hőkamerával. Egy a – helyi reptérről felszálló – siklóernyős vette észre, aki azonnal leszállt hozzá. Rögtön mentők, rendőrök rohantak a kislányért. Úgy tudjuk a körülményekhez képest jól van, de valószínűleg kihűlt ebben a hideg időben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tegnap délután veszett nyoma

Mint ahogyan reggel a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, egy kislánynak nyoma veszett vasárnap 16 óra körül. Egy Pér községben található tanyán látták utoljára, ahonnan ismeretlen helyre távozott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt körbekerítve a tanya

A lap információi szerint egy öt hektáros, kerítéssel nem rendelkező tanyáról tűnt el a gyermek. Gyakran előfordult, hogy egyedül játszott a ház körül. Időnként kiabáltak egymásnak a szülőkkel, fél négykor még hallották a hangját, négykor viszont már nem felelt.

Több százan keresték

Egész éjszaka zajlott a keresés. A pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, önkéntes mentőszervezetek, hivatásos egységek, tűzoltók, vadászok, polgárőrök és helyi lakosok is azon dolgoztak, hogy megtalálják a kislányt, összesen mintegy 200-an keresték.

Így kutattak utána

Az eltűnt kislány után kutatók – Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Életben van a kislány

A péri repülőtér közelében találták meg a kislányt a kisalfold.hu információi szerint. A lap úgy tudja, hogy a gyermek a körülményekhez képest jól van, már a szüleivel is találkozott. Egy a kutatást siklóernyővel segítő személy talált rá Zorára.

Már vasárnap elkezdtek kutatni utána

A keresők vasárnap este megkezdték a kislány felkutatását. Hőkamerás drónokat, kutyákat is bevetettek, minden követ megmozgattak, hogy minél hamarabb megtalálják Zorát. Helikopterrel nem tudtak felszállni a körülmények miatt.

Rengeteg önkéntes segítette a kutatást

Egész éjszaka kutattak a kislány után – Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Reggel javult az időjárás

Reggel nyolc óra tájékán elkezdett feloszlani a köd, ami jelentősen növelte annak az esélyét, hogy megtalálják a kislányt. Félő volt ugyanakkor, hogy nagyon kíhűl a szervezete, mivel az éjjel mindössze néhány fokkal volt fagypont fölött a hőmérséklet.

Kórházba szállították

Bár a kislány egészséges, a körülményekre való tekintettel a mentők kórházba szállították. A rendőrség köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki kitartó munkájával segítette az eredményes keresést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az eltűnt kislányt keresők – Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat