Megtalálták azt a hatéves kisfiút, aki tegnap tűnt el és óta fáradhatatlanul kerestek. Gergő hétfőn tűnt el egy Tolnai vármegyei településről, kedden a TEK is bekapcsolódott a kutatásba és rendőrségi helikoptert is bevetettek.

Egy drón segítségével vették észre

A gyermeket ma 16:25 perckor egy drón segítségével vették észre a Tolna-Mözs település melletti búzatáblánál, egy kútnál. A kutatóegységek valószínű többször is elhaladhattak a gyermek mellett, aki feltehetően betegségéből fakadóan szándékosan bújhatott el az őt keresők elől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zokogva várták

Összesen hétszáz méter választotta el a kutat a kisfiú otthonától. Édesapja és testvérei zokogva várták, hogy a mentőegységek előhozzák a gyermeket. Az édesanyját a rendőrségre szállították kihallgatásra – írta meg a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Paksi önkéntesek bukkantak rá

A fiút a szántóföldön találták meg, életben, egészségben – írja a teol.hu. A gyermekre két paksi önkéntes bukkant rá a település határától nem messze. A fiú a szántőföldön, a vetésben feküdt, majd felállt. Át volt fázva, de ezt leszámítva – első látásra – nem volt különösebb baja. A fiút a Terrorelhárítási Központ munkatársainak adták át.

Hőtakaró fóliába tették

A terrorelhárító csapattal érkezett orvos a helyszínen gyorsan felmérte Gergő állapotát és szakszerűen betakarták egy hőtartó fóliába. Úgy tűnik, az ijedtségen kívül nem lett különösebb baja, ennek ellenére a közelben immár 24 órája várakozó mentőautóval a szekszárdi kórházba szállították megfigyelésre.

Hétfőn délután tűnt el

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a Facebookon osztott meg felhívást az eltűnt kisfiúról. „Eltűnt Nyári Gergő Dávid. A 6 éves kisfiú ma (03. 27.) délután öt óra körüli időben tűnt el Tolna-Mözs Temető utcai otthonukból! Gergő az emberekkel nem nagyon kommunikál, visszahúzódó” – írta bejegyzésében a rendőrség. 

Nem nagyon kommunikál

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy Nyári Gergő Dávid az eltűnésekor szürke pulóvert és kék nadrágot viselt. Azt írták, a gyermek igencsak visszahúzódó, nem nagyon kommunikál az emberekkel. A kisfiú úgy tudott kijutni az ingatlan területéről, hogy a viharos szél következtében kinyílt a kertkapu. 

 „A kisfiam élni akar”

„A kisfiam élni akar. Fulladással született, többször is újra kellett őt éleszteni. Ha azokat túlélte, akkor ezt is túl fogja. Nagyon szeret sétálni, és amikor tegnap délután fél öt körül felkelt az alvásból, kiment az udvarra egy kicsit. Sajnos a hatalmas szél kivágta a kertkaput, így tudott kijutni az utcára” – mondta sírva az anyuka a Blikknek.

Tavaly is eltűnt egyszer

„Az utcában több házban is vannak térfigyelő kamerák, amelyek veszik az utca képét is. Azon láttuk, hogy egy darabig fel-le sétált az utcában, majd hirtelen eltűnt. Tavaly is eltűnt már egyszer, de akkor egy óra múlva előkerült. Remélem, most sem lesz másképp. Nagyon várja haza a hét testvére is…” – tette hozzá.

Beszállt a TEK is

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a keresésbe beszállt a TEK is, és több kutyás mentőegység is érkezett a helyszínre. Több százan, csatárláncban fésülték át az egész környéket. Drónokat is bevetettek.

Mentőkutyák is kutatnak

A keresők dolgát nehezítette a viharos erejű szél, ami a szagokat alaposan elviszi és összekeveri. Egy Floyd nevű mentőkutya keresi a legfrissebb szagmintával, amit egy olyan játékról vettek le az óvodából, amivel tegnap csak Gergő játszott. Floyd, a keresőkutya több alkalommal is egy elhagyatott házhoz vezette vissza a kutatócsapatot, ezért úgy döntöttek, azt a részt centiméterről centiméterre átvizsgálják. Csaknem százan vonultak be a portára, hogy a kisfiú nyomára bukkanjanak.

Helikopter is köröz a település felett

Éjjel mínusz egy fok volt, ráadásul az orkán erejű szél a hőérzetet még inkább csökkentette, ennek ellenére a kutatóegységek nem adták fel. Minden romos házba, minden elhagyatott pajtába benéztek. Helikopter is körözött a település felett. Egy mentőautó is a helyszínen várakozott, abban a reményben, hogy ha megtalálják a kisfiút, azonnal elláthatják a kihűlés veszélye miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az eltűnt, majd megkerült kisfiú. Fotó: police.hu