Rékasi Zsigmond és barátai önkéntes éjszakai őrszolgálatot szerveztek, hogy segíthessenek a bajba jutott embereknek. Pénteken megtámadták őket a 4-es, 6-oson. Mivel nem akarják, hogy garázdaság miatt meggyűljön a bajuk a rendőrökkel, inkább abbahagyják a tevékenységüket.

A 19 éves Rékasi Zsigmond és társai kénytelenek ideiglenesen felfüggeszteni a két hónapja elindított Magyarország megmentelek nevű szervezetüket. Hiába a lelkesedés, a jó szándék, az egyenpóló, az átalvatlan éjszakák, a csapat akcióinak békés lezajlását bizonyító videófelvételek abbahagyják – írja a Blikk.

Rékasi Zsigmond – Forrás: Facebook

„Éjszaka ránk támadtak!” – írta közösségi oldalára Rékasi Zsigmond. A Barátok közt sztárjának fia be is számolt a péntek éjszakáról.

„Felszereltségünknek, protokollunknak és tapasztaltságunknak hála, rövid úton leszereltük a fenyegetést. Ezután beszéltünk a rendőrökkel, akik figyelmeztettek, hogy hasonló helyzetekben a részünkről jogosnak tűnő ellenlépéseink garázdaságnak minősülnek, ugyanúgy, mint a támadóinké. A garázdaság vádjának nem vagyunk hajlandóak kitenni az Őrszolgálat bátor tagjait, ezért ideiglenesen felfüggesztjük a tevékenységünket” – írja Zsigmond.

Édesapja, Rékasi Károly sem hagyta szó nélkül a történteket. „A jogszabályok ebben az esetben biztosan mást mondanak, mint amit a józan ész és a jó szándék diktál. Önvédelemből se tehet semmit a megtámadott, nem védheti meg magát vagy utastársait? Akkor a jegy áráért ki garantálja a biztonságot?” – kérdezi a színész, majd így folytatja:

„Ha a segítő szándékú erőszakmentes közbelépést ennyire korlátozzák, azzal teret engednek a szándékosan kárt okozóknak. Felpofozhatják, meglophatják, molesztálhatják következmények nélkül a védteleneket” – vélekedett a színész.

Úgy tűnik, fia nem adja fel végleg tervét, mert azon lesznek a szervezethez csatlakozott családapákkal, egyetemistákkal és más civilekkel, hogy minden lehetőséget felkutatva, bővült jogkörrel, még nagyobb létszámmal térjenek vissza a pesti éjszakába. Szeretnék megvédeni továbbra is a békében közlekedni vágyókat a bedrogozva vagy ittasan kötekedőktől.

Zsigmond eddig több járőrözésen készült videót nyilvánossá tett arról, hogy udvariasan, de határozottan szólították fel a zaklatókat, fejezzék be a randalírozást, tartózkodtak mindenféle erőszaktól és tettlegességtől.

Rékasi Zsigmondról alig három hete írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Akkor azzal került be a hírekbe, hogy „Nem kell itt az embereket félteni, akinek van pénze 100 milliós házra, az ki tud fizetni 500 ezer forintot egy rendes útra” – hangzott el Budakeszin a Szász utcában, ahol egyszer csak megjelent Détár Enikő és fia Rékasi Zsigmond is. A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

Kiemelt kép: Rékasi Zsigmond – Forrás: Facebook