Megtartotta utolsó miséjét Hodász András. Az angyalföldi plébános közösségi oldalán azt írta, Erdős Péter felmentette őt a papi hivatásának gyakorlása alól, amelyet ő maga kért. Az atya többször kritizálta a kormány által feszegetett társadalmi problémákat, emiatt a jobboldali média célkeresztjévé vált.

Felmentették Hodász Andrást

Saját Instagram-oldalán tudatta követőivel Hodász András, az influenszerként komoly népszerűségre szert tevő plébános, aki korábban a Papifrankó című YouTube-csatornát is gondozta, hogy Erdő Péter felmentette őt a papi szolgálat alól.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ő kérte a felmentést

Hodász András a bejegyzésében arról ír, hogy saját kérésére mentette fel szakmája gyakorlásától őt a bíboros. Annyit írt, hogyha valakinek van egy jó állásajánlata, akkor keressék.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megtartotta utolsó miséit

„Ma megtartottam utolsó miséimet. Erről most itt többet nem írnék, és titeket is kérlek, amennyiben lehet ne írjatok, ne hívjatok, most elcsendesedésre és nyugalomra van szükségem. A közösségi média aktivitásból is visszább veszek. Ha tehetitek, inkább imádkozzatok értem, az mindig jól jön. Köszönöm!” – írta közösségi oldalán a volt plébános.

Gyermekvédelmi népszavazás

Idén tavasszal, a választások előtt LMBTQ-témájú videójában, Hodász András beszélt az úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazásról is. Azt mondta: „nézzétek, nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi. Nem tudom, hogy valóban reális veszély-e. Nem tudom, hogy szükség van-e erről népszavazást tartani. Egy dolgot tudok: hiába érjük el, hogy a gyerekek megmaradjanak a születési nemükben, ha felvágják az ereiket, vagy felakasztják magukat vagy egész egyszerűen csak boldogtalan felnőttek lesznek.” A plébános szerint az elmagányosodás, a depresszió, a szorongás égetőbb problémák a fiatalok körében, mint az ún. „meleglobbi” térnyerése.

Támadták a médiában

A videó megjelenése után megannyi cikkben, tévéműsorban támadta a jobboldali média Hodász András atyát, gyakran személyében is, nem csak a mondanivalóját.

Megfordult a fejében a váltás

A sok támadás után a valaszonline.hu-nak arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy otthagyja a papi hivatást, ezt mondta: „Hazudnék, ha azt mondanám, nem fordult meg a fejemben. Ez most bizonytalan helyzet. Nem tudok rá határozottan, nagy mellénnyel válaszolni. Sok szempontot kell mérlegelni”.

2014-ben szentelték pappá

Hodász András 1981-ben született Esztergomban, 2014-ben szentelték pappá, szintén Esztergomban. Tanulmányait 2014–2016 között mint ösztöndíjas folytatta Rómában a Pápai Magyar Intézetben.

Angyalföldön szolgált

2016-2018 között a kispesti Nagyboldogasszony-templom káplánja, majd 2018-tól plébániai kormányzó az Angyalföldi Szent Mihály plébánián, valamint egyetemi lelkész. A 777blog.hu népszerű bloggere, a „Praliné a léleknek” c. könyv írója.

Saját Youtube-csatornája volt

2019 februárjában elindította saját Youtube-csatornáját és Instagram-mémoldalát „Papifrankó” néven, 2019 novemberében pedig elindult Facebook-oldala is. 2020 augusztusában közzétette Instagram oldalán, hogy be kell fejeznie a Papifrankót, de a feltöltött tartalmak elérhetőek maradnak. 2021 februárjában újrakezdte a tartalomgyártást, majd 2022 márciusában bejelentette, hogy részben az őt ért támadások miatt végleg megszünteti a csatornát.

Kényes témákat érintett

2019-ben több alkalommal is a M5 műsorán a homoszexualitás „gyógyításáról” értekezett, amivel jelentős társadalmi visszhangot váltott ki. Hodász András később úgy reagált, hogy senkit nem akart megbántani, de csak azokat a mondatait bánja, amelyek „Isten igéjének ellentmondanak”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hodász András, Erdő Péter bíboros – Forrás: Facebook/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye