40 centis hó várja a Normafán a szánkózni vágyókat. Olyan sokan akarták vasárnap kihasználni a gyönyörű téli időjárást, hogy a 12. kerület érintett része teljesen bedugult. Az Eötvös úton a Normafa felé csak a BKK autóbuszai hajthatnak tovább a svábhegyi víztoronytól.

Visszafordítják az autókat

A 12. kerületi Normafához vezető Eötvös úton 2023. december 10-én délután jelentős torlódás, hosszú járműsor alakult ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhásai a víztoronytól visszafordítják a személygépjárműveket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a buszok mehetnek

A Normafa parkolójáig az Eötvös út és a Fülemile út kereszteződésétől csak az autóbuszoknak van lehetősége behajtásra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megtelt a Normafa

„Annyian keresték fel a délutáni órákban a havas Normafát, hogy megteltek a parkolók, így jelenleg nincs lehetőség szabályos parkolásra a park területén” – írta Facebook oldalán a 12. önkormányzat. 

Büntetik a szabálytalankodókat

A Normafán és környékén folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét, a szabálytalanul parkolók büntetésre számíthatnak. „Arra kérünk mindenkit, hogy ma már ne látogassa a Normafát, aki pedig útnak indult, a közösségi közlekedést használja” – írta az önkormányzat.

Kidőlt fák a János-hegyen

Vasárnap, a hajnali órákban a Normafán felfrissítették a sífutó pálya nyomvonalát és rendbe rakták a szánkópályát is. Megpróbálták sífutása alkalmassá tenni a János-hegyi út szerpentin szakaszát, de ott jelenleg kidőlt fák akadályozzák hogy bemenjenek a hótaposó gépek.

Quaddal próbálkoznak

„Az erdészek mai nap megpróbálják az útvonalat quaddal megközelíteni és megtisztítani. Ha ez sikerül akkor jelentősen nagyobb sífutó pályát is tudunk készíteni! Jelenleg ismét havazik, a hőmérséklet folyamatosan nulla fok alatt van, ezért mindenkit kérünk, hogy megfelelő öltözetben és cipőben érkezzen. Vigyázzatok magatokra családtagjaitokra, a kutyával érkezők pedig őket is óvják, figyeljetek rájuk, nekik is szokatlan lehet ez a nagy hó!” – írja Facebook oldalán a Normafa Park üzemeltetője.

Dobogókő térsége lezárva

Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható: a Tardos és Bikolpuszta közötti szakasz, valamint a Budakalász – Dobogókő – Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, ezért csak a helyi lakosokat engedik be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kidőlt a fák

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein. A fákra rakódott vizes hó miatt ágak törhetnek le. A társaság azt írja, a havazást sajnos nem előzte meg fagy, így az erdőtalaj felázott, ezért helyenként nagyobb fák dőlnek ki a plusz súly miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: