Uszód a paksi atomerőművel szemközti Duna-parton található falu. A települést több, mint 20 éve irányító fideszes polgármester, Bedi Gyula a napokban kitiltotta a jetskiseket a település partszakaszáról, mert szerintük nagyon zajosak. A helyiek a döntés ellenére mégsem lehetnek boldogok.

840 fős falu

Uszódon nagyon elégedettek a fideszes polgármesterrel, Bedi Gyula ugyanis több, mint 20 éve vezeti a 840 fős falut, Kalocsa mellett, a Duna Bács-Kiskun-megyei szakaszán, majdnem szemben a paksi atomerőművel. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kitiltották a jetskyseket

A polgármester most azzal került be a hírekbe, hogy kitiltotta a jetskiseket a falu melletti Duna-partról. Vélhetően sokan panaszkodtak neki, hogy túl zajosak ezek a vizimotorok. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zavarja a falut

A település közösségi oldalára ez a poszt került ki: „Tisztelt uszódiak és az uszódi Duna-partot használók! Uszód Községi Önkormányzat bérli a Duna uszódi partszakaszát, hogy az uszódi emberek kultúrált pihenését biztosítsa. A Jetski vízre helyezése és használata sérti az uszódiak pihenését, veszélyezteti a gyerekeinket, a hangja pedig az egész falu csendes életét zavarja.”

Továbbra is száguldozhatnak

A polgármester tehát elintézte a csendet a Dunán, a helyiek azonban nem lehetnek boldogok, hiszen a település területe csak a Duna medrének középvonaláig ér, vagyis a jetskisek a Duna közepén továbbra is bátran száguldozhatnak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt van Uszód

Kiemelt kép: Bedi Gyula, Uszód polgármestere – A kép Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült