Megújul a Budafoki út és környéke! A fejlesztő projektjéhez kapcsolódóan számos olyan közmű és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés valósul meg több lépcsőben, amivel a főváros 11. kerületének közterületei rendezettebbé és korszerűbbé válnak. Biztonságos csomópontokat alakítanak ki és ötven fával bővül a környék. 

Megújulás

Megújul a Budafoki út és környéke, a 2022-ben a világ legjobb városnegyed fejlesztésének választott BudaPart következő ütemében. A fejlesztő Property Market projektjéhez kapcsolódóan számos olyan közmű és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés valósul meg több lépcsőben, amivel a főváros 11. kerületének közterületei rendezettebbé és korszerűbbé válnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közműépítés, útépítési munkálatok

A munkálatok soron következő, Budafoki utat érintő üteme a napokban kezdődött. A kivitelezés során a Budafoki út, Dombóvári út és Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán közműépítést, útépítési munkálatokat végeznek, biztonságos kerékpársávokat és jelzőlámpás csomópontokat épít ki a fejlesztő, valamint elkezdődik a Budafoki út zöldítése is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forgalomelterelés, sávlezárások

A várhatóan 2023. augusztus 17-én befejeződő átépítési munkálatok során a Budapest Közút Zrt.-vel egyeztetett, ütemezett és időszakos, nem teljes keresztmetszetű forgalomterelésekre, sávlezárásokra, sebességkorlátozásokra és a gyalogosforgalom megváltozására számíthatnak a közlekedők a Budafoki út, Dombóvári út és Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán.

A közlekedők türelmét kérik

A közúti közlekedés folyamatos lesz, de a munkálatok természetesen megnövekedett közlekedési időt eredményeznek majd, mely kapcsán a beruházó a közlekedők türelmét kéri annak érdekében, hogy a munkálatok végeztével egy korszerű, és sokáig használható infrastruktúrát adhasson át – írja a budapart.hu.

„15 perces város”

A Kopaszi-gát melletti BudaParton a „15 perces város” koncepció megvalósulásával már most jól kiépült, belvárosias funkcióval várja az ide érkezőket, de a fejlesztés következő ütemeiben tovább bővülnek a lakók, az itt dolgozók és a kikapcsolódni vágyók lehetőségei.

Tovább nő a zöldfelület is

A BudaPart óvodával, éttermekkel és kereskedelmi egységekkel, nyár közepétől pedig négycsillagos hotellel várja a látogatókat, miközben tovább nő a zöld- és parki felület is.

Biztonságos csomópontokat alakítanak ki

Jelenleg a Budafoki út és környéke van soron, biztonságos csomópontok kerülnek kialakításra annak érdekében, hogy az itt dolgozók és a lakók, illetve a látogatók is könnyebben tudják megközelíteni az új városnegyedet és vízpartot.

50 fával bővül a környék.

A megújuló szakaszon biztonságos kerékpár- és buszsávokat is létrehoznak, valamint elkezdődik a Budafoki út zöldítése is: a projekt végére több, mint 50 fával bővül a környék. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megújul a Budafoki út és környéke. Fotó: budapart.hu