Március 7. és 12. között nagyfelületű aszfaltozást végez a Budapest Közút a 14. kerületi Csömöri úti felüljáró felhajtóján.

200 méternyi megújulás

A szakemberek a Cinkotai úti csomópont utáni szakaszon mintegy 200 méter hosszon, 1943 négyzetméternyi felületen végeznek marás-aszfaltozást ezen a héten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egységes lesz a burkolat

A munkálatoknak köszönhetően egységes, homogén burkolat lesz a korábban felújított felüljárón és annak felhajtóján egészen a Cinkota úti csomópontig.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Éjjeli munkavégzéssel kezdenek

Március 7. és 9. között éjjeli munkavégzés lesz egy forgalmi sávban, és mellette két forgalmi sávban haladhat a forgalom. A sávlezárás 21 órától másnap hajnali 4 óráig fog tartani.

Nappali lezárás a hétvégén

Március 10. és 12. között nappali munkavégzés mellett az érintett szakasz le lesz zárva az autósforgalom előtt, csak a BKK és a Volán járatai haladhatnak át a felüljárón egy forgalmi sávban, irányonként váltakozó, lámpás forgalomirányítás mellett. A korlátozás pénteken reggel 6 órától vasárnap 23 óráig lesz érvényben.

A népligeti felüljáró jövője a tét

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy megváltozott a forgalmi rend Budapest egyik legzsúfoltabb kereszteződésénél, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. A vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e bontani a népligeti felüljárót, vagy sem. Az érdemi munka március 6-án indult el.

Vizsgálják a szerkezetet

Elsőként az építmény jelenlegi szerkezetének teherbíró képességét vizsgálják meg, hogy eldöntsék, felújítással és állagmegóvással tovább használhatják-e az autósok, vagy esetleg olyan rossz állapotban van, hogy már nem bírja el az óriási terhelést – írta a Blikk.

Júliusig tart

A Világgazdaság a felújítás kapcsán arról írt, hogy a hídon kifelé továbbra is kettő, a centrum irányában viszont már csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni. A korlátozás a várakozások szerint egészen júliusig tart, tehát négy hónapon keresztül biztosan.

Nagyon sok autó jár erre

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozása felett átívelő híd napi forgalma hozzávetőlegesen 15 ezer jármű irányonként. Vagyis 24 óra leforgása alatt a hídon mintegy 30 ezer jármű halad át. A zárás csak a befelé tartó közlekedést sújtja, így ennek a mennyiségnek nagyjából a fele szenvedheti el leginkább, hogy az egyik sáv hosszabb időre kiesik a népligeti felüljárón.

Dugók lesznek

A városközpont felé vezető oldalon a külső sávot körülbelül 200 méter hosszban zárják le a Pénzverde előtti résznél. Így az Üllői úton észak felé tartó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton folytatja útját. Az Üllői úton a reggeli és a délutáni csúcsban lehet számítani nagyobb sorképződésre, a forgalom lassulására. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megújul a Csömöri úti felüljáró felhajtója. Fotó: zglmedia.hu