Március 7. és 12. között nagyfelületű aszfaltozást végez a Budapest Közút a 14. kerületi Csömöri úti felüljáró felhajtóján.

200 méternyi megújulás

A szakemberek a Cinkotai úti csomópont utáni szakaszon mintegy 200 méter hosszon, 1943 négyzetméternyi felületen végeznek marás-aszfaltozást ezen a héten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egységes lesz a burkolat

A munkálatoknak köszönhetően egységes, homogén burkolat lesz a korábban felújított felüljárón és annak felhajtóján egészen a Cinkota úti csomópontig.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éjjeli munkavégzéssel kezdenek

Március 7. és 9. között éjjeli munkavégzés lesz egy forgalmi sávban, és mellette két forgalmi sávban haladhat a forgalom. A sávlezárás 21 órától másnap hajnali 4 óráig fog tartani.

Nappali lezárás a hétvégén

Március 10. és 12. között nappali munkavégzés mellett az érintett szakasz le lesz zárva az autósforgalom előtt, csak a BKK és a Volán járatai haladhatnak át a felüljárón egy forgalmi sávban, irányonként váltakozó, lámpás forgalomirányítás mellett. A korlátozás pénteken reggel 6 órától vasárnap 23 óráig lesz érvényben.

A népligeti felüljáró jövője a tét

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy megváltozott a forgalmi rend Budapest egyik legzsúfoltabb kereszteződésénél, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. A vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e bontani a népligeti felüljárót, vagy sem. Az érdemi munka március 6-án indult el.

Vizsgálják a szerkezetet

Elsőként az építmény jelenlegi szerkezetének teherbíró képességét vizsgálják meg, hogy eldöntsék, felújítással és állagmegóvással tovább használhatják-e az autósok, vagy esetleg olyan rossz állapotban van, hogy már nem bírja el az óriási terhelést – írta a Blikk.

Júliusig tart

A Világgazdaság a felújítás kapcsán arról írt, hogy a hídon kifelé továbbra is kettő, a centrum irányában viszont már csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni. A korlátozás a várakozások szerint egészen júliusig tart, tehát négy hónapon keresztül biztosan.

Nagyon sok autó jár erre

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozása felett átívelő híd napi forgalma hozzávetőlegesen 15 ezer jármű irányonként. Vagyis 24 óra leforgása alatt a hídon mintegy 30 ezer jármű halad át. A zárás csak a befelé tartó közlekedést sújtja, így ennek a mennyiségnek nagyjából a fele szenvedheti el leginkább, hogy az egyik sáv hosszabb időre kiesik a népligeti felüljárón.

Dugók lesznek

A városközpont felé vezető oldalon a külső sávot körülbelül 200 méter hosszban zárják le a Pénzverde előtti résznél. Így az Üllői úton észak felé tartó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton folytatja útját. Az Üllői úton a reggeli és a délutáni csúcsban lehet számítani nagyobb sorképződésre, a forgalom lassulására. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megújul a Csömöri úti felüljáró felhajtója. Fotó: zglmedia.hu