Új buszsáv építését tervezik a Budakeszi úton. Ezzel könnyítenék az ingázók életét, az lenne a legfőbb cél, hogy az agglomerációban élők még Budapest előtt buszra szálljanak.  

Pokorni Zoltánnal, a Hegyvidék polgármesterével és Győri Ottíliával, Budakeszi polgármesterével tárgyalt Vitézy Dávid, BKF vezérigazgató a 22-es buszcsalád és a Páty, Telki felől érkező Volán-járatok felgyorsítása, új buszsávok létesítése érdekében – írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.

A Budapest Fejlesztési Központ az önkormányzatokkal közösen átfogó tervezési programot indít a térségben, hogy a buszokat Budapesten belül, Budakeszi belvárosában és még Budakeszi előtt előnyben tudják részesíteni, illetve elérjék, hogy az agglomerációból ingázók számára érdemes legyen autóról buszra váltani, már az agglomerációban, mielőtt beérnének Budapestre. 

A Budakesziről és a környező településekről Budapest felé, elsősorban a busszal ingázóknak tennék könnyebbé a bejutást. A 22-es és a többi Volán buszon szeretnék megszüntetni a késéseket és elérni azt, hogy ahol dugó van, ott a buszok el tudjanak suhanni egy buszsávban – mondta el Vitézy Dávid a Hegyvidéki Önkormányzat közösségi oldalára feltöltött videóban.

További terv, hogy a Budakeszit övező zónában lehetősége legyen az oda beáramló autósoknak letenni az autókat, így a budapesti és a Budakeszin lévő dugó is elkerülhető lenne. 

Mindez komplex átgondolást igényel, vagyis a Széll Kálmán tértől kezdődően, Budakeszi belterületén át, egészen Pátyig, Telkiig, Budaörsig végig gondoljuk a közlekedési rendszert, és ebben fogunk most együttműködést kezdeni.

Budakeszi polgármestere, Győri Ottilia az együttműködés kapcsán elmondta, hogy ez konkrétan azt jelenti, hogy készül egy koncepció terv, ez alapján Budakeszi belterületén buszsáv fog épülni, egészen a Tesco-ig egy P+R parkolóval.

„Buszsáv épül a Temető utcán egészen a Telki útig ahol az önkormányzatnak van egy több mint 4 hektáros területe, ahol szintén P+R parkoló épülhetne, ezzel megoldva a közlekedési problémákat, ami a mai napig nehezíti Budakeszi lakosságának életét”- mondta el Győri Ottilia.

Kiemelt kép: dugó Budakeszin – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu