A Kékvillogó számolt be arról a szörnyű esetről, melynek során egy fiatal férfi Ózdon, a Kolozsi út egyik házában földhöz vágott egy kiskutyát, majd szerette volna megenni nyárson. A borzalom után a rendőrség a helyszínre érkezett, ők hívták az ebrendészet számát, hogy szállítsák el a szerencsétlenül járt kutya tetemét.

A kegyetlenségről aztán az önkormányzat egyik képviselője számolt be a közösségi oldalán, Fridus Péter akkor azt mondta, beszélt a férfi édesanyjával, aki egészen elképesztő részleteket osztott meg a történtekről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A többi kutyát elvitték

Mint mondta, a fia részegen elhatározta, hogy a három kölyök kutya közül az egyiket megeszi. Ezért csapta hozzá a földhöz a szerencsétlen állatot, amely azonnal elpusztult. Szerencsére az anyakutyát és a kölyköket állatbarátok elvitték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tagadott

A férfi később állította, semmi ilyen terve nem volt, nem akarta nyárson megsütni az állatot, sőt nagyon sajnálja a történteket, dühében követte el szörnyű tettét. „Olyat, hogy megsütöm, talán dühömben vagy elkeseredésemben mondhattam. De soha ilyet nem tennék. Én sajnálom legjobban a kiskutyám, meg azt is, hogy a rendőrök elvitették a kölyök három testvérét meg az anyjukat is. Kutyák közt nőttem fel, most meg vagyok törve” – mondta az eset után a fiatal férfi.

Szülei udvarán

Most az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt a 19 éves férfi ellen állatkínzás vétsége miatt. A vádirat tanúsága szerint a vádlott 2023. március végén, délután, a szülei ózdi ingatlanának udvarán tartózkodott, amely szomszédos a saját házával.

Összevesztek

Az apjával beszélgetett, amikor szóváltásba került az édesanyjával, aki felrótta, hogy az udvarba kóbor kutyákat hozott, és azokat neki kell etetnie.

A helyszínen elpusztult

A vita hevében a vádlott annyira indulatos állapotba került, hogy az udvarról felvett egy 6 hetes pitbull fajta jellegű fekete színű kölyökkutyát, és azt szándékosan nagy erővel földhöz vágta. Az ütődés következtében a kutya koponyacsontja betört, így az állat a helyszínen elpusztult.

Bűnös

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat bíróság elé állította. Az Ózdi Járásbíróság bűnösnek mondta ki állatkínzás vétségében, és mint visszaesőt, az ügyészi indítvánnyal egyezően 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Hátborzongató kegyetlenség Ózdon: megölte, majd nyárson akarta megsütni kölyökkutyáját egy helyi férfi

Kiemelt kép: Illusztráció