Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő – értesült a Magyar Hang. A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, ő állt ott rendszeresen Gulyás Gergely mellett a kormányinfónkon, két hete azonban kiderült, hogy ő lett a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Szentendre és térségének képviselője

Vitályos Eszter 2022 áprilisában Pest megye 3. számú egyéni választókerületében országgyűlési képviselővé választották. Szentendre és térsége lakói nagy többséggel szavaztak neki bizalmat, miután megígérte a 11-es út felújítását, valamint a szentendrei mentőállomás rekonstrukcióját. A választások óta eltelt 2 év alatt, azonban egyik ígéretét sem váltotta be, emiatt több kritika éri választókörzetében. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Jogi diplomát szerzett

2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi diplomát, majd 2021-ben a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karán politikai kommunikációs másoddiplomát szerzett. Angol nyelvből középfokú, „C” típusú nyelvvizsgával rendelkezik. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pócsmegyeren volt képviselő

2001-től 2006-ig a CIB Bank Zrt., CIB24-Hitelvonal telefonos ügyfélszolgálat csoportvezetőjeként dolgozott. 2006. évben Pócsmegyeren önkormányzati képviselőként, majd társadalmi megbízatású alpolgármesterként tevékenykedett. 

Leányfalu alpolgármestere volt

2006-2010 között Leányfalu Nagyközség Polgármesteri Hivatala polgármesteri és jegyzői titkárságának vezetője volt. 2010-ben Pócsmegyeren folytatta önkormányzati képviselői, majd társadalmi megbízatású alpolgármesteri tevékenységét 2012 nyaráig.

Kormányzati feladat

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki. 

Államtitkári megbízatása

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére.

Nem cáfolták

A hang.hu megkereste Vitályos Esztert, de nem sikerült elérniük a fideszes politikust. Egyik kollégája telefonon úgy reagált: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésünket, illetve „amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni”. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.