Nehéz, csalódásoktól terhelt élete volt Géczy Dorottyának, aki kedden, 91 esztendős korában hunyt el. Utolsó hónapjaiban kollégája, Nyertes Zsuzsa ápolta a Jászai Mari-díjas színésznőt. Ő volt az egyetlen segítsége, látogatta, főzött, mosott, takarított rá és még ápolót is szerzett neki.

Jókedvű volt

„Az utolsó mohikánok egyike volt, akit volt szerencsém születésem óta ismerni” – emlékezett rá Németh Kristóf. „A fogadott keresztapám, Kazal László és felesége, Balogh Erzsi közeli barátnője volt, így én is gyakran találkoztam Dorlival. Végigkísérte az egész életemet, karrieremet. Néhány hónapja beszéltünk, jókedvű volt.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyertes Zsuzsa segítette

Pedig Géczynek igenis voltak gondjai. Az utolsó néhány évben sokat betegeskedett, egyre gyengült, Nyertes Zsuzsa volt a támasza – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházban halt meg

„Félt a koronavírustól, ezért bezárkózott az otthonába. Megviselte, hogy nem dolgozhat, ebbe betegedett bele” – mesélte elcsukló hangon a színésznő, aki közel lakott idős kollégájához. „Januárban már nem volt jó állapotban. Segítettem neki rendben tartani az otthonát, de sajnos végül kórházba kellett vinni.”

Nagyon legyengült

„Egy hete látogattam meg utoljára, akkor már nagyon gyenge volt, szinte csak aludt. Megvisel a halála, de jobb így már neki” – tette hozzá a színésznő.

Megemlékezést szeretne

Zsuzsa reméli, a színész szakszervezet segítségével szervezhetnek megemlékezést Dorlinak, bár a temetést Géczy fia, Gábor intézi. A színésznő a kollégák szerint rajongásig imádta egyetlen gyermekét, ám nem volt felhőtlen a kapcsolatuk.

Tragikus magánélet

Amilyen csodálatos lény és tehetséges, sikeres volt színésznőként, olyan szerencsétlen a magánéletben. Férjekből mindig rosszat választott és a fia sem igen törődött vele – sóhajtott Kalmár Tibor rendező.

Bántalmazták

Első férjét a főiskolán ismerte meg, házasságuk hét évig tartott, párja ugyanis beleszeretett egyik kolléganőjébe. Másodszor Rozsos István színészhez ment hozzá, aki többször bántalmazta Dorottyát.

Így emlékezett

Volt olyan előadás, ami után nekem ugrott, majdnem megölt. Mellette többször voltam életveszélyben. Egyszer mentünk haza, amikor azt kiabálta, most közösen meghalunk és kitartott a hetedik emeletről. Megkapaszkodtam egy vaskorlátban és visszalendültem. Kifutottam a házból… – mesélte néhány éve a Borsnak Géczy Dorottya, aki ezek után a válás mellett döntött, Rozsos István pedig később öngyilkos lett.

Egy fia született

Harmadszorra Szilágyi János műsorvezető felesége lett, miután megfogant fiuk, Gábor. A baba érkezése miatt házasodtak, ám közös életük tele volt vitákkal, így már második gyermekük meg sem születhetett.

Nem láthatta a fiát

„Előtte való éjszaka hajnali öt óráig beszéltünk arról, hogy megtartsuk-e a babát, vagy sem. Az abortusz mellett döntöttünk. Ezután heti két alkalommal hónapokig jártam pszichiáterhez. Ezután következett az operáció” – írta könyvében Szilágyi, aki ezek után sterilizáltatta magát. A válás után Géczy közbenjárása miatt a műsorvezető évekig nem látogathatta fiát, emiatt úgy tudjuk, a viszonyuk sem túl szoros, igaz a férfi később a színésznőtől is eltávolodott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Géczy Dorottya – Forrás: MTI