A meleg nyári napokon mindannyian arról álmodozunk, hogy a medencék közül a legjobbat megvásárolva a kertünkbe telepítjük, és sokat úszunk vagy hűsölünk ameddig az időjárás megengedi. Az egykori luxus jelenleg már bárki számára könnyen megfizethető. Ha pedig azt szeretné, hogy kertje kiemelkedjen a többi lakóingatlan közül, köszönhető ennek a szórakozási lehetőségnek, abban az esetben mindenképpen olvasson tovább, hiszen hasznos információkat gyűjtöttünk össze.

A sokoldalú kerti medencék

A legtöbben a Bestway Maui fémvázas medencéknél teszik le a voksot. Ez a szett, 305cm x 76cm-es és a hazai internetes boltokban már 50 ezer forintért megvásárolhatjuk.

A bivalyerős medence testet egy csőváz szerkezet fogja egybe, amely a kialakított füleken átbújtatva merevíti az egész szerkezetet. Nagyon könnyen felállítható, színterezett acélvázas, háromrétegű, 21 kilogramm súlyú, PVC és poliészter anyagú a termék. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a medencénket sík talajra állítsuk fel. Az 1,3m³/h papírszűrős vízforgató csatlakoztatását követően már feltölthetjük vízzel és azonnal használható. Hátrányként értékelhető, hogy sajnos nem téliesíthető, ennek következtében a téli időszakban szétszerelve és meleg helyen célszerű tárolni.

A fentiek mellett számos más típusú medencék (pl.: fából készült termékek) közül is választhatunk.

Szabályok és előírások

Vásárlás előtt nézze meg a szabályokat és előírásokat. Ezek régióként változnak, de sokszor a kerti medencéknek legalább 10 méterre kell lenniük az épületektől, kerítésektől és az ingatlan határoktól. Az elektromos vezetékek és a földalatti közművek közelsége egy másik tényező. Egyes lakóközösségek engedélyt kérnek a medence telepítéséhez. Sok önkormányzat a medence kerítését is előírja még a föld feletti medencéknél is. Legyünk tehát körültekintőek mielőtt bármilyen vásárlási döntést hoznánk, egyeztessünk a helyi önkormányzattal.

A medencékhez rendelkezésre álló terület

Természetesen magunk határozzuk meg, hogy mekkora medencét tudunk elhelyezni, de azt is mérlegelnie kell, hogy a hátsó udvar alkalmas-e egyáltalán a medence kiépítéséhez. A helyszínnek vízszintesnek kell lennie, elviselve a medencében lévő víz súlyát, ezért kerüljük a homokos vagy sáros területeket. Győződjünk meg arról is, hogy minden követ, botot és egyéb hegyes tárgyat eltávolítottunk a medencék telepítése előtt. Ezek ugyanis veszélyforrások lehetnek különösen a műanyagból készült medencéknél.

Az áramellátás kulcsfontosságú

A kerti medencék szivattyújának és szűrőjének áramra van szüksége a működéshez, így valószínűleg szükségünk lesz egy külön vezetékre. A víz és áram veszélyes kombináció lehet, ezért a medencét is leföldelt vezetékkel kössük össze. Amennyiben bármilyen kérdés vagy gond merülne fel, akkor a medence gyártójához érdemes fordulni, hogy megbizonyosodjunk afelől, hogy minden csatlakozás biztonságos és megfelel a különböző előírásoknak.

Karbantartás

Vegye számításba és mérje fel, mennyi időt hajlandó medencéje karbantartására fordítani.

A kerti medencék gondozása nem mindig egyszerű. Ha nagyobb, kemény oldalú, acélvázas medencét szeretne, ez sok tervezést és karbantartást igényel. Ha nincs ideje karbantartásra, fontolja meg a felfújható vagy hordozható alternatívákat. Olvassa el a medencék karbantartási útmutatóit, ahol a tisztításon át a vegyszerekig mindenre vonatkozó tanácsokat és tippeket talál. Az sem hátrány, ha elolvassuk a vásárlói véleményeket egy adott termékkel kapcsolatban.

A mobilis medencék

Nagyon hasznos lehet a mobil vagy hordozható kerti medence. Ha csak nyári igénybevételre keres medencét, a felfújható vagy hordozható kiegészítők nagyszerűek, amelyek használaton kívül könnyen elrakhatók. Ráadásul a gyors és egyszerű medencék akár nyaralásra is elvihetők. Nem olyan tartósak, mint az acélvázas medencék, de gondolkodjunk el azon, hogy szeretnénk-e, hogy a medence állandó berendezési tárgy legyen a hátsó udvarban.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.