Magyarországon egyre többen foglalkoznak CBD-olajok importjával, mivel az érdeklődés a CBD-készítmények iránt sokszorosára nőtt az elmúlt években. Sajnos a piacon megjelenő termékek nem mindig felelnek meg a legszigorúbb szabványoknak, mivel az alapanyagok minőségében és a gyártás módjában is hatalmas különbségek adódhatnak az egyes előállítók esetében. Mire ügyeljünk a termékválasztásnál?

Mit kell tudni a CBD-ről?

CBD-olaj alatt a kannabisznövényből származó kivonatokat értjük. A növény bizonyos fajtái nagy mennyiségben tartalmaznak tetrahidrokannabinolt, azaz THC-t, ami fogyasztásakor bódultságot okoz. A növény másik fő kémiai összetevője a kannabidiol, vagyis a CBD, amelynek nincs tudatmódosító hatása, és függőséget sem vált ki. A kannabisznövény több mint 100 egyéb kannabinoid vegyületet is tartalmaz, de kisebb koncentrációban. Egyébként ezeknek a vegyületeknek egy részét a megfelelően működő, egészséges emberi szervezet is képes előállítani. Az így keletkező vegyületeket gyűjtőnéven endokannabionidoknak nevezzük. Egyes kutatások szerint fontos szerepük lehet az emésztési folyamatokban, a memória működésében, valamint a fájdalomérzetben, az étvágyban és az alvás szabályozásában.

A prémium kategóriás CBD-termékek ismérvei

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy melyik a legjobb CBD-olaj, érdemes ellenőrizni a következő információkat:

  • Megtalálható a csomagoláson az összetevők pontos listája, illetve az adagolási útmutató is tartalmazza a megfelelő tudnivalókat?
  • A gyártó és a forgalmazó neve szerepel a dobozon? Találhatók releváns anyagok az előállítás folyamatáról az interneten?
  • Az előállító rendelkezik elismert minőségbiztosítási rendszerrel?
  • A hatóanyag-tartalom és a tisztaság igazolható független laborvizsgálati eredményekkel?

A megbízható gyártók termékein minden esetben a pontos CBD-tartalmat jelölik összesítve és arányosan is. Így azonnal érthető, hogy az adott készítménynek mekkora a CBD-tartalma. A felelős CBD-előállítók fenntartható környezetvédelmi módszerek követésével termesztik a kannabisznövényt, amiből szuperkritikus CO2 extrakciós módszerrel nyerik ki a CBD-kivonatot, így semmilyen oldószer nem marad vissza a kivonatban.

Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj csak olyan kendert tartalmaz, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással.

Az USA Medical termékei esetében még minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartanod, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztítóeljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

Az USA Medical termékei gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények: laborvizsgálatokkal igazoljuk nemcsak a hatóanyag-tartalmat, hanem a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!