A kopaszodás világszinten okoz gondot férfiaknak és nőknek egyaránt, egy olyan kérdés, amelynek megoldása százmilliókat érint. Persze egy kopasz fej nem probléma, akkor azonban igen, ha az ember emiatt nem képes megbarátkozni önmagával. Ilyenkor nyújthat segítséget a hajbeültetés.

Évezredes probléma a hajhullás

Arról, hogy mennyire fontos az embereknek a frizurájuk, hosszan lehetne elmélkedni, de elég azt a beszédes adatot felidézni, hogy már az időszámításunk előtti 16. században foglalkoztak a haj helyreállításának kérdésével, a kopaszodással.

Az ókori technikák elavultak, a modern hajbeültetésre az 1950-es évek óta van lehetőség. A módszerek változatosak, az ember pedig szeretné megtalálni azt, amelyik a legeredményesebb, a legkevésbé fájdalmas, a legkevesebb maradandó heggel jár.

2020-ban erre az úgynevezett FUE-módszer tűnik a legalkalmasabbnak. Ez a betűszó az angol Follicular Unit Extractionból ered, ami a tüszők áttelepítését jelenti.

Fontos tudni, hogy erre a tartós megoldásra, a hajbeültetés módszerére akkor van szükség, ha állandó problémáról van szó – akinek időszakos a hajhullása, vagy például a stresszes életvitele miatt alakult ki, érdemesebb először életmódváltással próbálkoznia.

FUE – fájdalommentes, tartós megoldás

A FUE-módszerre esküszik a hajhullással és a vékonyszálú haj kezelésével foglalkozó GETTIK is, amely tapasztalt szereplője a piacnak. A kezelésre a hajhullás megállítása után kerülhet sor a legeredményesebben, ekkor állítható vissza a kívánt eredmény.

A már említett modern hajbeültetési módszer megnyugtató választ adhat férfiaknak és nőknek egyaránt. A lényege, hogy a hajtüszőket egy erre kialakított tűvel áthelyezik a gazdag területekről a ritkuló zónákba.

Bár ijesztőnek hangozhat a folyamat, nem az, és az érzéstelenítés miatt nem is jár fájdalommal. Nem hosszú eljárás ez: két részből áll, de így is maximum hat órát vesz igénybe. Persze nem azonnal látható az eredménye, várni kell, amíg a tüszők megerősödnek, de néhány hónap alatt erre is sor kerül, közben be kell tartani az orvosi utasításokat. Ennyi kell csupán, hogy az ember visszaszerezhesse hajkoronáját, ezzel pedig önbizalmát.

A fotó forrása: LightField Studios / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!