Óravásárláskor nem elég a külső megjelenésre hagyatkozni. Ha ugyanis olyan darabot szeretnénk vásárolni, amit bármilyen alkalommal fel lehet venni, és a hétköznapokban, valamint a különleges eseményeken is velünk lehet, akkor olyan órát kell választanunk, ami megbízható, jó minőségű, pontos, stílusos. És ha mindezt elérhető áron is megkaphatjuk, akkor naná, hogy az egyik legismertebb márkát fogjuk választani, ami a fenti összes szempontnak megfelel.

Nehéz kezdetek után világhírnév az Orient márkánál

Nehéz pontosan meghatározni, hogy honnan származtassuk a brandet, hiszen az Órashop.hu Orient óráinak történetét akár az 1900-as évekre visszavezethetjük. Ekkor nyitotta ugyanis a japán Shogoro Yoshida kis órajavító üzemét, ami később a háborúk miatt hányattatott sorsra jutott. Ezekben az években a cégnek át kellett állnia hadieszközök gyártására, azonban a háború után újra visszatérhetett az óragyártáshoz. Az 1950-es évektől az Orient hatalmas népszerűséget szerzett szerte a világban, és ez a siker a mai napig is tart.

Hogyan működnek az Orient órák?

Kétféle változatot találhatsz az Orient órák között: a mechanikust és a kvarcórát. A mechanikus órák szíve a rugó, amit szintén kétféle módon lehet működtetni. A kézihúzós változatnál a rugót a korona segítségével feszítjük meg, míg az automata órák a viselő mozgási energiáját hasznosítják, így tartják feszesen a rugót.

A kvarcórákat elem hajtja, az analóg kvarcórákban fogaskerekek vannak, azonban nem rugó, hanem az elem hajtja, míg a digitális kvarcórák nem tartalmaznak fogaskereket, hanem áramkörök működtetik.

Az Orient jellemzői

A márka nagyon fontosnak tartja a magas minőséget, ezért tudnod kell, hogy az órák összes alkatrészét saját maga gyártja. Így biztosan szavatolni tudják a tökéletes működést és a megbízhatóságot. 

Az Orient is kollekciókban gondolkodik, alapvetően két fő irány van, az Orient és az Orient Star. Az Orient Star a magasabb árkategóriát képviseli, főbb kollekciói a Classic, a Sports és a Contemporary. A kollekciókon belül is különböző irányvonalakat találunk, úgy, mint a Mako Diver, Mako Kamasu, Bambino, Flight és más népszerű gyártmányok.

Milyen választékkal rendelkezik a márka?

Nagyon sokféle modellel rendelkezik az Orient, így gyakorlatilag bármilyen ízlésed is van, megtalálhatod a hozzád passzoló darabot. A számlap rengeteg színben pompázik, akár olyan különleges színeket is találhatsz, mint a bronz vagy a gyöngyház.

A szíj esetében is nagy a választék, bőr, textil, szilikon vagy fémszíjas modellek is kaphatók. A tok a legtöbb esetben ezüst színű, de kínálnak arany, fekete vagy bicolor tokot is, ha az jobban tetszene. A számlap 12 vagy 24 órás beosztású, vízállóság tekintetében pedig 30M/3ATM-200M/20ATM-ig bármit megtalálhatsz.

Az Orient hű jelmondatához, miszerint elkötelezettek a precizitás felé, ezért karóráik kiváló minőségűek, megbízhatóak és pontosak, ráadásul az árfekvésük is tökéletes. Nyugodtan vásárold meg bármelyik modelljét, és viseld életed összes eseményén!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.