Már hatvan éve robog az Express együttes, amelynek frontembere, Solymos Tóni a jubileum méltó megünneplésére készül. Az ikonikus slágereket készítő zenekar alapembere előbb a feleségét, majd a lányát vesztette el, a közelmúltban pedig ő maga is kórházba került.

10 millió lemezt adtak el

Az Express népszerűségének csúcsán a csapatnak a keleti blokkban tízmillió lemeze kelt el. A kiváló gitáros és énekes, Solymos Tóni, közel a nyolcvanhoz is aktív, nemrég önálló gitár-szólólemeze jelent meg és már készül az újabbra. Emellett rendszeresen színpadra lép a saját triójával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csípőműtét után

„Október végén volt egy komoly csípőműtétem. Csak mostanában kezdek újra járni, és míg lábadozom, természetesen nem léphetek színpadra” – árulta el a népszerű zenész.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az előadásokon sokat táncolt

„A műtét előtt hónapokon át nagy fájdalmaim voltak, de koncertek alatt teljesen megfeledkeztem erről, és úgy táncoltam, mintha kutya bajom lenne. Előadás után aztán hazáig egyfolytában jajgattam az autómban” – tette hozzá.

A fővárosba költözött

Az elmúlt év jelentős változást hozott a zenész életében: vidéki otthonát budapesti belvárosira cserélte: elhagyta a tárnoki házát és Budapestre költözött. Ennek sajnos meg is volt az oka.

Nem bírt ott egyedül élni

„Menekültem a tárnoki házamból, nem bírtam ott egyedül élni amióta, három éve, meghalt Zsuzsikám, a feleségem, akivel boldogan éltem együtt 45 évet. Minden rá emlékeztetett az épületben, a kertben, és úgy gondoltam, innen mennem kell” – mondta szomorúan Tóni.

Meghalt a lánya is

„A fiam közelébe költöztem a fővárosban. Már csak ő maradt nekem, a lányom ugyanis – óriási bánatomra – egy évvel ezelőtt, éppen karácsonykor hunyt el, váratlanul, mindössze 51 évesen” – mesélt a család újabb tragédiájáról a művész a Blikknek.

Rátalált a boldogság

Solymos Tóni őszintén bevallotta: a fia, az unokái és kis dédunokája, valamint a zenélés, a hobbijai és egy új kapcsolat tartja benne a lelket. Ennyi fájdalom és tragédia után némi gyógyírt jelent a népszerű énekes-zenész számára, hogy néhány hónapja rátalált a boldogság.

Készül a 80. születésnapjára

A család egy régi barátja, illetve barátnője a támasza, vele osztja meg az örömét és bánatát. A közelgő 80. születésnapját, amely március 27-én lesz, már együtt készülnek megülni.

Hatvanéves az Express zenekar

„Nem tervezünk nagy felhajtást, szűk családi és baráti körben szeretnénk ünnepelni – mondta. – Ebben az évben van egy másik jelentős évfordulónk is, hatvanéves az Express zenekar, és természetesen erről sem szeretnénk megfeledkezni. A fennállásunk ötvenedik évében nagy bulit rendeztünk több ezer néző előtt, örülnék, ha a hatvanadik is ilyen jól sikerülne, de tudjuk, ehhez igen komoly elhatározás kell, hogy egyáltalán bírjuk-e még a sok gyakorlást és a hatalmas szervezői, szponzorgyűjtési munkát”.

Imádnak zenélni

„Malek Miklóssal, Silye Attilával, Magyar Csabával, Kalmus Pállal alkotjuk hosszú évtizedek óta a népszerű zenekart, és idős korunk ellenére még mindig imádunk zenélni. Addig is a triómmal járjuk az országot. Megfogadtuk, addig állunk színpadra, amíg igény van ránk, márpedig a közönség szeretetén érzem, hogy még mindig van” – fűzte hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Solymos Tóni. Fotó: solymostoni.hu