Korábban a kerületi vagyonkezelő körül kialakult konfliktusok miatt éleződött ki a két párt konfliktusa. A szocialista kerületvezető bizalomvesztést emleget, az alpolgármester pedig mindent visszautasít.

A fő ok: bizalomvesztés

Bizalomvesztés miatt Horváth Zsolt a továbbiakban nem láthatja el alpolgármesteri feladatait – közölte egy pénteki nyilatkozatában a 14. kerület polgármestere. Horváth Csaba azt hangoztatta, egy polgármester és egy alpolgármester kapcsolata közvetlen munkakapcsolat. E munkakapcsolat alapja a bizalom, az őszinteség és az együttműködés. Nincs olyan vita, amit ne lehetne megbeszélni, amire ne lehetne közösen megoldást találni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mást mond és mást gondolt alpolgármestere

„Éppen ezért sajnálom, hogy munkatársam, Horváth Zsolt, Zugló alpolgármestere a napokban olyan döntést hozott, amellyel aláásta ezt a bizalmat. Korábbi álláspontját anélkül változtatta meg, hogy erről személyesen tájékoztatott volna engem, a többi kollégát és vezetőtársait. Egy sajtóközleményből kellett megtudnom, hogy mást gondol, mint amit a szemembe mond. Az, hogy ezt milyen ügyben tette, tulajdonképpen mellékes” – fogalmazott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

400 millió forintot sodort veszélybe

Gyorsan kiderül, nem is olyan mellékes dolgokról van szó. Egészen pontosan 400 millió forintról, melyet Zugló az Egészséges Budapest Program keretében nyert el. Állítólag ezt sodorta veszélybe a DK-s politikus – bár azt nem részletezte, pontosan hogyan történt mindez.

Nem politikai döntés volt

Horváth Csaba kijelentette, a konfliktus, amelyet Horváth Zsolt okozott, a legkevésbé sem pártpolitikai, hanem emberi. Bármilyen munkahelyi környezetet megmérgez az őszinteség hiánya vagy egy intrikus munkatárs. Ez a hozzáállás méltatlan az elmúlt három év közös munkájához, méltatlan az alpolgármesteri tisztséghez, méltatlan az alpolgármestertársaihoz, akikkel a kabinetben minden héten órákat töltünk Zugló ügyeinek megvitatásával. De mindenekelőtt méltatlan a zuglói polgárokhoz – vélekedett.

Nehéz döntés volt

A szocialista polgármester nyomatékosította, a legtöbb súlyos hibát ki lehet javítani,  Horváth Zsolt azonban megbánást nem mutatott, elnézést nem kért. A bizalom elveszett, éppen ezért nem folytatható vele a munka.

A polgármester látja el alpolgármester feladatait

A fentiekre tekintettel azt a döntést hoztam, hogy alpolgármesteri feladatai alól felmentem, hatásköreit elvonom, ezeket átmenetileg magam látom el – zárul Horváth Csaba. A tájékoztatásban nem tér ki arra, ki lehet a DK-s politikus utódja.

„Válaszom egy elhamarkodott közleményre”

Ezzel a címmel reagált a polgármester közleményére Facebook-oldalán Horváth Zsolt. Mint írta, sajnálattal tapasztalta, hogy az a demokrácia, amiben ő hisz, képes odáig eljutni, hogy egyébként méltóságteljes politikusok egymásnak a facebookon üzengetnek.

Mindent cáfol

„Mégsem hagyhatom szó nélkül Horváth Csaba személy szerint engem megszólító közleményét, amely egyszerűen valótlanságot tartalmaz. Nem az az ember vagyok, aki mást mond és mást cselekszik és azt sem hagyhatom szó nélkül, hogy valaki azt állítsa rólam, hogy az adott szavamat pillanatnyi érdekeim alapján megváltoztassam”- fogalmazott.

Azt akarta, ne egyéni érdekek döntsenek a Bosnyák téri városközpontról

Kijelentette, következetesen állt ki amellett, hogy „Zuglóban egy végig nem gondolt és elő nem készített gigaberuházás kapcsán ne egyéni érdekek döntsenek”, hanem a kerület érdekei legyenek fontosak. Mélységes sajnálatát fejezte ki, amiért „ki vagyok téve egy kicsinyes bosszúnak, ami odáig fajul, hogy becsületemet is sértő kifejezéseket használnak velem szemben.”

Mindent visszautasít

Éppen ezért kénytelen visszautasítani a sértéseket. Posztját azzal zárta, hogy a későbbiekben majd hosszasabban is nyilatkozni fog az ügyről, mivel meggyőződése, hogy maga a konkrét ügy is figyelmet érdemel a zuglóiak részéről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Nyitóképünk forrása Horváth Csaba Facebook-oldala.)