A tehertaxi szolgáltatás Budapesten már 7.000 Ft-os óradíjtól is elérhető! Ha a sofőrön kívül további rakodó személyzetre van szükségünk, akkor személyenként 2.000 – 3.000 Ft-os plusz költséggel számolhatunk!

Tehertaxi árak: Mennyibe kerül egy tehertaxi?

A tehertaxi szolgáltatás célja a házi- és irodabútorok, háztartási gépek, illetve építkezési anyagok szállítása. A szolgáltatás sok esetben kibővül nehéz terepberendezésekkel és sporteszközökkel, melyek mozgatása akár egy épületen belül is tehertaxit igényel.

A bútor/elektronikai berendezések száma, azok tömege, a megtett km és az igénybe vett rakodó személyzet száma is meghatározza a végső árat. Az átlagos költöztetés árak 15.000 és 20.000 forint között mozognak. A tehertaxi órabére Budapesten 8.000 és 10.000 Ft közé tehető, míg a legalacsonyabb órabér pedig 7.000 Ft.

Fix árlista esetén, 1 bútor és 1-2 nagyobb háztartási gép (pl. hűtőszekrény, mosógép) szállításának díja 10.000 Ft, míg 3 bútor és 2-3 háztartási gépért már 15.000 Ft-ot kell fizetnünk. 4-5 bútor és 4-5 háztartási gép során pedig a 22.000 – 25.000 Ft-os díjszabás az átlagos.

Ha a sofőrön kívül további rakodó személyzetre van szükségünk, akkor a plusz emberekért 2.000 – 3.000 Ft/fő/óra díjazással számolhatunk. Ha Budapesten kívüli címre kérjük a kiszállást, úgy a legtöbb esetben kilométerenként 150 Ft utazási díj lesz felszámolva.

Szállítsunk magunk vagy bízzunk meg egy tehertaxival rendelkező szakembert?

Amennyiben saját magunk szeretnénk átköltöztetni a bútorainkat vagy éppen a nagyobb elektronikai háztartási gépjeinket, mérlegelnünk kell, hogy rendelkezünk-e kellő nagyságú autóval ehhez? Hányszor kellene fordulnunk? Mekkora benzin költséggel számoljunk? Megvan-e minden eszköz ahhoz, hogy jól rögzíthessük a tárgyakat, sérülésmentesen szállíthassuk át azokat?

A megannyi kérdéssel szemben egy tehertaxival rendelkező fuvarozó szakember felbérlése villámgyorsan megtörténhet, a költségek tisztázásakor pedig letisztult képet kapunk arról, hogy mennyibe is fog kerülni számunkra a szállíttatás. Igény esetében plusz rakodó személyzetet is igényelhetünk, emellett kisebb tárgyak becsomagolásához kartondobozokat is biztosít sok szakember, melynek díja átlagosan 450 – 500 Ft közé tehető darabonként.

A Qjob szakemberkereső portálja egy ingyenes felület, ahol az általunk megadott költségkeret és a feladat leírását követően már csak egy dolgunk van: várni a szakemberek jelentkezését, akik ingyenesen adott árajánlataikkal felkínálják szolgáltatásukat. A megfelelő szakember kiválasztása után pedig már egyeztethetünk is vele, hogy mikor szeretnénk igénybe venni a tehertaxit!

Hogyan válasszunk szakembert?

Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a jelentkezőnek milyen eddigi elvégzett feladatai vannak, milyen visszajelzéseket adtak róla más emberek. Mérlegeljük, hogy milyen távolságra helyezkedik el tőlünk a szakember, hisz nem ritka a 130 – 150 Ft utazási díj felszámolása kilométerenként. Tisztázzuk le előre a szállítandó bútorokat, elektronikai eszközöket, hiszen előfordulhat, hogy a sofőrön kívül más rakodó személyzetre is szükség lesz. Amennyiben szükségünk van rá, érdeklődjünk a szakembernél azt illetően, hogy bútorszerelést vállal-e a kiszállítást követően. Ennek átlagos díja 6.000 – 8.000 Ft/óra közé tehető.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.