Szörnyű dolog történt 2021. novemberében a futballedzőként dolgozó Tőzsér Zsolttal: néhány nap leforgása alatt elvesztette egyik gyermekét és imádott feleségét is.

Elkapta a koronavírust

Tőzsér Zsolt és Kadló Szilvia minden bizonnyal a világ legboldogabb emberi voltak, amikor megtudták, ikrek érkeznek a családba. Néhány hónappal később azonban, amikor a pedagógusként dolgozó Szilvia a terhességének a 34. hetében járt, történt valami. Szilvia váratlanul rosszul lett, a kórházban pedig megállapították, hogy koronavírusos. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem vizsgálták meg alaposan

A férfi elmondása szerint – aki maga is éppen a fertőzéssel küzdött – a feleségét nem vizsgálták meg alaposan, nem vettek tőle vért, sem vizeletmintát, csak ultrahangon keresztül nézték meg a babákat. Ezt követően azonban betegen hazaküldték, ezután történt a tragédia.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nagy volt a baj

Szilvia öt napig szenvedett otthon, ám végül annyit romlott az állapota, hogy elvitte a mentő. Zsolt azt mondja, ekkor pótolták a korábban elmaradt vizsgálatokat, ami bebizonyította a sejtését: nagyobb a baj, mint azt az orvosok hitték. Szilvia az ún. HELLP-szindrómában szenvedett, valamint vérmérgezése volt.

Meghalt az egyik baba

Szilviát ezek után mentővel vitték a fővárosba, a születéskor viszont komplikációk léptek fel. Az ikrek közül a kis Zsoltika holtan született, míg a másik gyermek Annuska agyvérzést kapott, őt újra kellett éleszteni.

Szilvia sem élte túl

„Zsoltikának hivatalosan nincs is neve, ki sem adták a holttestét, ő hivatalosan nem is létezett…” – mondta a Blikknek Zsolt, aki a drámai szülés után pár nappal a feleségét is elvesztette.

Már nem tért magához

„Szilvi ezután élet-halál között lebegett, majd december 6-án leállt a veséje, a mája, és elhatalmasodott rajta a koronavírus-fertőzés. Ebben a kilenc napban már nem tért magához többet. Azt gondolom, az első hibát akkor vétették, amikor nem készült laborvizsgálat, másodjára pedig, amikor öt nappal később nem végeztek rajta azonnal császármetszést. Nyolc órát volt a halál árnyékában. Úgy talán mindkét baba életben maradhatott volna” – mesélte Zsolt, aki most mindent megtesz annak érdekében, hogy igazságot szolgáltasson elhunyt szeretteinek.

Küzd az igazságért

Közjegyzőn keresztül vizsgálati anyagot adott be a Nemzeti Szakértői és Kutató Központba, ha pedig megállapítják, hogy mulasztás történt, akkor büntetőeljárás indulhat. Zsolt nyilván tudja, ez nem hozza vissza sem a gyermekét, sem a feleségét, de úgy érzi egy kicsit meg tudja nyugodni, ha kiderülne az igazság.

Annuska jól van

Másik baba egyébként szerencsére jól van. Sokáig kellett kontrollvizsgálatokra hordani, de mostanra makk egészséges. Zsoltnak az anyósa segít, az idős néni hatalmas támasz, de a férfinak sok mindent egyedül kell megoldania. Annuska még nagyon kicsi, egyelőre nem tud semmit arról, mi is történt korábban, de Zsolt egy naplót vezet a számára, hogy ha bármi történne vele, akkor a lánya tudja, ki volt a családja.

Első feleségét is elvesztette

Zsolttal furcsa, kegyetlen játékot űz a sors, ugyanis első feleségét is elvesztette. Az asszony 48 éves korában halt, súlyos betegség következtében még 2014-ben, abból a házasságból két lánya született a férfinak.

Így lehet nekik segíteni

Ha támogatni szeretnéd a tragikus sorsú családapát, ezt Kadlót Flóriánné számlaszámára utalva megteheted: 11773418-01034248. IBAN: HU82 1177 3418 0103 4248 0000 0000. Swift kód: OTPVHUHB. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció