Mentő vitte el azt a sofőrt, aki péntek reggel autójával két vonattal is ütközött Göd és Dunakeszi között egy vasúti átjáróban. Szemtanúk beszámolója szerint a koreai férfi saját lábán szállt ki az autóból. Közben teljes vágányzár van a baleset helyszínén, több százan várakoznak a pótlóbuszokra.

Vasúti baleset

Amint arról beszámoltunk, péntek reggel a Szobról a Nyugati pályaudvarra 5:56-kor elindult Z70-es (2379) vonat Göd és Dunakeszi között egy jól működő, tilos jelzést adó fény- és félsorompós vasúti átjáróban személygépkocsival ütközött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két vonattal ütközött

Az ütközés következtében a gépkocsi átsodródott a másik vágányra, ott pedig ütközött a Nyugati pályaudvarról Szobra 6:15-kor elindult S70-es (2322-es) vonattal.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez az autó ütközött a vonatokkal

Forrás: Keszi Channel

Vágányzár van

A helyszínelés ideje alatt, várhatóan több órán keresztül, teljes vágányzár van Dunakeszi és Göd között. A MÁV tájékoztatása szerint az utasokat pótlóbuszok szállítják.

Panaszkodnak az utasok

A baleset után a közösségi csoportokat elárasztották az utasok panaszai. A várakozók arról írnak, hogy több száz ember fagyoskodik a vasútállomáson, a MÁV nem adott pontos tájékoztatást arról, hogy honnan indulnak a pótlóbuszok. „Nem lenne elhanyagólandó ha MÁV írnál arról hogy hol állnak meg a pótlóbuszok és milyen sűrűséggel. Egyáltalán elindult már az első pótlóbusz??”

Elszállítják az összeroncsolódó autót

Forrás: Keszi Channel

Facebookon szervezkednek

Az egyik gödi csoportban az utasok elkezdtek szervezkedni, arra kérik az autósokat, hogy aki Budapest irányába megy, az segítsen a várakozó utasok bejutásába.

Kiszállt a sofőr

Helyszíni beszámolók szerint a sofőr ki tudott szállni az autóból. „Mentő vitte el, talán van esélye még, hogy megússza” – írta az egyik helyszínen lévő lakos.

Helyszíni felvétel

Forrás: Keszi Channel

Zárt a sorompó

„Ott mentem el mellette, mire át értem és visszanéztem már zárt a sorompó” – írta a Facebookon a baleset egyik szemtanúja. Úgy tudjuk, az autót egy koreai férfi vezette, feltehetően a Samsungnál dolgozik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Keszi Channel