Mentősök zárták le az Üllői utat, hogy leszálhasson a mentőhelikopter egy 3 éves kisgyerekkel.

A mentőknek minden másodperc számított, így gyalogos mentődolgozókkal zárták le a forgalmas útszakaszt a Heim Pál Kórház előtt, azért, hogy az életveszélyesen sérült gyermekkel érkező mentőhelikopter közvetlenül a sürgősségi előtt landolhasson.

Az autósok türelemmel vették tudomásul a pár perces fennakadást az esőben, ami után gyorsan megindulhatott a forgalom – írják az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Autóbaleset történt

A kisgyermeket egy baleset helyszenéről szállították a kórházba. A katasztrófavédelem információi szerint összeütközött két személygépkocsi a Pilisvörösvárt Csobánkával összekötő, 1109-es úton november 20-án, szerdán 12 óra körül.

A csobánkai balesetnél készült helyszíni felvétel – Forrás: Pomázi Tűzoltóság

Az egyik járműbe beszorult egy ember: őt a műszaki mentést végző szentendrei hivatásos és pomázi önkormányzati tűzoltók szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A katasztrófavédelem munkatársai áramtalanították az autókat, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Ezzel a helikopterrel vitték a kisgyermeket a kórházba, minden másodperc számít.

Kiemelt kép: OMSZ