Többen rosszul lettek munkavégzés közben Budapesten, a 19. kerületben, az Üllői úton szerdán; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Rendőrök érkeztek a helyszínre

A tájékoztatás szerint a rendőrök egy bejelentés nyomán érkeztek a helyszínre, ahol egy ipari területen, munkavégzés közben többen rosszul lettek. A BRFK foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöttek a mentők

Győrfi Pál, az országos mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: négy mentőautót riasztottak a helyszínre. A mentők 19 embert vizsgáltak meg, akik jellemzően torokkaparásra, köhögésre panaszkodtak. Hozzátette: a mentőknek senkit nem kellett kórházba szállítaniuk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy másik üzemben majdnem tragédia történt

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta mintegy ezer négyzetméteren, több csarnokban raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn. A helyieket sokkolták a történtek, nagyon aggódtak, hogy a tűz tovább terjed az otthonaik felé. Az üzemcsarnok olyan hatalmas lángokkal égett, hogy a vasúti pályát is le kellett zárni, nem közlekedhettek Monor felé a vonatok. 

Tűz Monorierdőn

Több csarnokban raklapok gyulladtak ki egy üzemben a Monori úton. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották – írta a katasztrofavedelem.hu. 

Sokkot kaptak a helyiek

A helyieket sokkolták a történtek, nagyon aggódtak, hogy a tűz tovább terjed az otthonaik felé. „Nem voltam közel, majdnem fél kilométerre, de még így is éreztük a hőt. Ilyen perzselő forróságot soha nem éreztem. Azt hittem, hogy soha nem lesz vége ennek az egésznek, már komolyan azon aggódtunk, hogy tovább fog terjedni” – mesélte a Metropolnak egy környéken élő asszony. 

Pilisről is látták

„Pilisen voltunk, és csak néztük a hatalmas füstoszlopot. Akkora volt, hogy azt hittük, itt gyulladt ki valami. Aztán tudtuk meg, mi történt a raktárnál” – tette hozzá egy nő. 

Emberfeletti küzdelem

A tűzoltók emberfeletti küzdelmet folytattak a lángokkal. Nagyon sok egység érkezett, egymás után jöttek a tűzoltóautók, látszott, hogy mindent megtettek azért, hogy oltsanak. A település nevében is köszönöm a munkájukat!” – mondta egy helyi lakos.

Három csarnokban lobbantak fel a lángok

 A katasztrófavédők órákon keresztül, még este is harcoltak a tűzzel, fél nyolc körül jelezték: sikerült megakadályozni a lángok tovább terjedést. Estére kiderült: a lángok a raktár három csarnokában lobbantak fel.

Ijesztő volt a látvány

Forrás: Facebook/Monori Info Csoport

Ezer négyzetméteren volt tűz

„Mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A monori, a dabasi, az érdi, a szentendrei hivatásos tűzoltók, valamint a sülysápi, a gyáli, a délegyházi, és a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral eloltották a lángokat. Elhúzódó utómunkálatokra lehet számítani – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szakértők vizsgálják az okokat

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a tüzet, azt szakértők bevonásával vizsgálják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: