Teljes lett a MÁV emeletes vonat flottája. Megérkezett a negyvenedik Stadler Kiss jármű is, hamarosan sok ilyen szép emeletes vonatot fogunk látni főleg Budapesten és környékén.

Megjött a negyvenedik szerelvény is

Megérkezett a negyvenedik emeletes motorvonat is, így teljes lett a MÁV-Start emeletes motorvonatflottája. A legújabb Stadler Kiss járművek a hatósági próbákat követően hamarosan forgalomba kerülnek, főleg Budapesten és környékén lehet velük majd találkozni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emeletes vonat

A MÁV-Start a kormány döntése nyomán még 2017-ben kötött keretszerződést a gyártó Stadlerrel a nagykapacitású, korszerű, 600 ülőhelyes, emeletes szerelvényekre, és 2019-ig mind a 40-et le is hívták, az utolsónak 2022 végéig kellett megérkeznie, ez teljesült most.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

200 milliárd forint

A negyven új motorvonat révén 24 ezerrel bővült az ülőhely-kapacitás, az európai uniós és kormányzati támogatással több mint 200 milliárd forintból beszerzett Kiss-flotta a magyar vasút elmúlt évtizedeinek legnagyobb járműfejlesztési programja.

Elővárosi vonalakon járnak

A legfiatalabb magyar Kissek a többihöz hasonlóan elsősorban a legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon állnak szolgálatba. Több emeletes motorvonat jár majd a győri vonalon, és a hatvani vonalon is megjelennek.

A legforgalmasabb útvonalakon közlekednek

A Kissek bevetési területe: Budapest–Tatabánya–Győr, Budapest–Esztergom, Budapest–Göd–Vác–Szob, Budapest-Gödöllő-Hatvan, Budapest–Cegléd–Szolnok, Budapest–Nagykáta–Szolnok.

Szeretik az utasok

A nálunk újdonságnak számító, akadálymentes, jól gyorsuló, emeletes szerelvényeket azonnal megkedvelték az utasok, klimatizált utastér, elektromos csatlakozók, hangos és monitoros utastájékoztatás, vákuumvécé – minden bennük van, aminek a 21. században egy korszerű vonatban benne kell lennie.

Megérkeztek a Kiss motorvonatok

Balatonhoz is járnak

A Kisseket a távolsági forgalomba is beállították átmenetileg, így a nyári hétvégeken, amikor az elővárosban kisebb kapacitásra van szükség, a balatoni forgalomban segédkeztek, sőt, idén két összekapcsolt Kiss is megjelent a déli parton.

Korszerű vonatok Budapesten és környékén

A 40 Kiss és a korábban vásárolt összesen 123 Flirt motorvonat azt jelenti, hogy a budapesti elővárosi forgalomban túlnyomó részt már ezek a korszerű motorvonatok látják el a forgalmat – írja közösségi oldalán Vitézy Dávid, közlekedésért felelős államtitkár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Érkező Kiss motorvonat – Forrás: Facebook/Vitézy Dávid