Megérkezett a legvirágosabb hónap, vele együtt a május ünnepei. Egyre több alkalmi, vagy hobbi cukrász kápráztatja el tortájával az édesszájú közönségét. És mivel a kóstolást a vizuális élmény beelőzi, és mert a virág trendi, hát tesznek is rá bőven. Ki a kertből, ki a virágostól – kinek, mi áll jobban a kezéhez. Tesznek rá mindent, ami akad, ami jól mutat, fő szempont az esztétikum, no meg a büdzsé.

Nem odaillő növények

Igen, az esztétikum és a látvány. Mert a legtöbben a képmegosztó oldalakról lesik le az ötletet, és azután megpróbálják leutánozni, a maguk eszköztárával. Így kerülhetnek a tortákra egészen nem odaillő növények. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mérgező virágokkal soha!

Ha színben, formában passzolnak is a kompozícióba, lehetséges, hogy nem is ehető virágokról van szó! Lehet, hogy még mérgezőek is: mert lehet találkozni leanderes, gyöngyvirágos, trombitavirágos torták fotóival is, és egészen jól mutatnak.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Csak ehető virágot tegyünk élelmiszerre

De a tortára csak olyan virág kerülhet, ami minden részében ehető, nem mérgező, tiszta, vegyszermentes, étkezési célra termesztett. És akkor még nem is szóltunk arról, hogy ízben is passzoljon a torta ízvilágához!

Csokis rózsatorta

Rózsaszirmokkal egy egész tortát beboríthatunk

Virágüzletből: soha!

A virágüzletben vásárolt növények: dísznövények. Nézegetjük, gyönyörködünk, de nem esszük. Tortára se tesszük. Amint a növény nedve kicsorog (és a hűtőből kivéve, szobahőmérsékleten tényleg kicsorog), és érintkezik a tortakrémmel, így eljuthat egy mit sem sejtő tortaevő szájába is. Rosszabb esetben erős fejfájást, vagy gyomorfáját okozva, amit az olcsó (vagy túl sok) pezsgőnek tulajdonítanak. Tehát, amúgy minden rendben: szép volt, jó volt, tetszett, nem halt meg senki – rendben van ez így?

Ehető virágot, biztos forrásból

Annyi virág van, ami biztosan ehető: miért nem használjuk azokat?! Érdemes elmerülni az ehető virágok különleges világában, ha szükségét érezzük, hogy virágok legyenek a konyhánkban. És nem csak a látvány kedvéért, hanem bejátszik az íz is. Mert virágokat nem azért teszünk az ételre, mert szép. Nem CSAK azért. Hanem mert különleges ízekkel örvendeztet meg!

Csodálatos ízek, csodálatos látvány

A kandírozott virágok elkészítése különös türelmet és tiszta virágot igényel

A nyár virágkincsei

A nyár tölthető, süthető, főzhető virágokkal is jön majd, sőt, nyílnak fűszervirágok, amelyeket megszáríthatunk, érzéki szépségek, amelyek mint afrodiziákumok teszik szebbé az életünket és az ételünket. Mindezekről Halmos Monika: Virágkonyha című könyvéből inspirálódhatunk.

Az örök virág

Néhány szép rózsafejjel egy egész tortát beboríthatunk – tiszta, permetezetlen rózsákra van szükség, nem virágboltban vásároltra! Készíthetünk ezekből a tiszta rózsákból kandírozott szirmokat is, amelyek szintén csodásan mutatnak. Hamarosan egy online workshop keretében megismerkedhetünk a koranyár ehető virágaival! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamarosan újabb zöld és virágos gondolatokkal jelentkezem, addig is további kerti és konyhai ötletekkel vár a www.rozsakunyho.hu oldal, valamint a Rózsakunyhó Online videók.