Nyolc év börtönre ítélte a bíróság csütörtökön azt a szigetszentmiklósi nőt, aki interneten kereste partnereit, majd méreggel itatta őket és kirabolta. Az ítélet nem jogerős.

A nő 2018 őszén internetes társkereső oldalakon álnéven regisztrálva kapcsolatba lépett az ügy három sértettjével. Egy sértettel a Margitszigeten, két másikkal pedig a lakásukon találkozott, ahol olyan italokat kínált nekik, amelyekben többnyire bódító hatású, vényköteles, egészséges emberekre méregként ható gyógyszereket kevert. 

Amikor a sértettek az italtól öntudatlan állapotba kerültek, a nő elvette értékeiket, a három férfitól összesen több mint egymillió forint értékben. A sértetteket kórházban kellett ápolni, mindhárman közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

Egy budaörsi férfit is megkárosított

2018. szeptember 19-én egy szintén internetes társkereső oldalon megismerkedett meg egy budaörsi férfival. A gyanúsított aznap este felment a sértett lakására, ahol alkoholt fogyasztottak, majd miután a férfi elaludt a nő a házból eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő személyes iratokkal és készpénzzel, valamint a sértett arany nyakláncát.

Az esetekről a sértettek feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, akit 2018. október 3-án egy budapesti szórakozóhelyen elfogtak, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállítottak. SIM-kártyák, e-mail-címek, jelszavak, vényköteles tabletták voltak nála.

 A nyomozók a 27 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az elsőfokú bíróság életveszélyt okozó testi sértés, rablás és okirattal való visszaélés miatt mondta ki csütörtökön a vádlott bűnösségét. 8 év börtönre, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős.

Kiemelt kép: illusztráció