Átadták a megújult Kiscelli parkot, a 15 hektáros parkerdő közösségi tervezéssel született újjá. Külön említésre méltó a Mimó és Csipek kalandjai nevezetű meseösvény, amely elsősorban az óvodás gyermekek számára nyújt interaktív programot, a klímatudatosságra, környezettudatosságra történő neveléssel együtt.

Óbuda rejtett kincse

A Kiscelli Múzeum falaitól a kálvária mentén a Szent Vér kápolnáig húzódó terület Óbuda egy igazi rejtett kincse, ami korábban is népszerű volt, ám ráfért már a rendbetétel. A munkálatok célja az volt, hogy megvédjék a terület értékeit, fenntartható kialakítással, tanösvényekkel, játszó funkciókkal a lakosság számára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Favédelmi szempontok

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közleményében kiemelte: a fejlesztés közösségi tervezéssel, valamint a favédelmi szempontok figyelembe vételével valósult meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megújult a zöldfelület

A kivitelezés eredményeképpen megújult a zöldfelület, gyalogos útvonalak, pihenőterek jöttek létre utcabútorokkal és tematikus játszóteret alakítottak ki. A kerékpárral érkezők számára 10 állásos kerékpártárolót helyeztek ki.

Parki bútorokat telepítettek

A környezetrendezés részeként további parki bútorokat telepítettek: 13 ülőpad, 3 piknikasztal, 5 hulladékgyűjtő – melyből két darab kutyaürülékgyűjtő és három vegyes hulladékgyűjtő – két információs tábla, egy ivókút, valamint tíz kandeláber került a területre.

Kutyás tréningekre is alkalmas

A park így már alkalmas számos közösségi tevékenységre: múzeumpedagógiai programokra, kutyás tréningre vagy akár helytörténeti sétákra is.

Mimó és Csipek kalandjai

Külön említésre méltó a Mimó és Csipek kalandjai nevezetű meseösvény, amely elsősorban az óvodás gyermekek számára nyújt interaktív programot, a klímatudatosságra, környezettudatosságra történő neveléssel együtt.

Közösen álmodták meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy az újpesti önkormányzat és az állatmentő liga jóvoltából elkészült a Mókaliget, a főváros első mókus- és madárparkja. Mókus- és madáretetők, fürdetők, sünilak, valamint rovarhotel is helyet kapott a területen. Az élővilág megfigyelését pedig kamera rögzíti. 

Igény a biztonságos parkra

„Még január végén adtam hírt először az Ugró Gyula soron található – akkor még – mókusetetőnél történt vadrongálásról. Rövid tanácskozás után megfogalmazódott az igény, hogy egy biztonságos parkot hozzunk létre a területen, ahol az újpesti és az agglomerációból érkező családok megfelelő körülmények között etethetik vagy csodálhatják az állatokat” – tette hozzá Újpest alpolgármestere, Bedő Kata.

Békés menedék

Az apró liget új, fából készült etetőket és itatókat kapott, de rovarhoteleket és sün-házakat is kihelyeztek, így a Farkaserdő apró lakói közül mindenki békés menedékre lelhet itt, évszaktól függetlenül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a megújult Kiscelli park. Fotó: Facebook/Óbuda