Mészáros Árpád Zsolt márciusban, az 50. születésnapján számolt be arról a közösségi oldalán, hogy 23 év után otthagyja az Operettszínházat. Posztjában azt írta, döntésének hátterében a jelenlegi vezetőség magabiztos, teljes érdektelenségére, illetve a közöttük fennálló szakmai egyet nem értés áll.  Azt mondta, eddig bírta a felettesei bántalmazó viselkedését és azt, ami a mai színházi rendszerben megy.

Nem fogadta a vezetőség

„Mindez egy hosszú folyamat eredménye volt. Szeptember óta próbáltam bejelentkezni a főigazgató úrhoz, állandóan hívogattam a titkárságát, tudni szerettem volna, mi a terve velem, hogyan tovább. Márciusig nem fogadott, amit szerintem teljes joggal tartottam megalázónak. Huszonhárom éve voltam a színház tagja, a nevem összeforrt a zenés műfajjal, és a mai napig rengeteg rajongóm van. Amikor kiraktam egy felvételt, amin a kisfiamat altatom, másfél millióan nézték meg. A színház egyetlen posztjának sem volt hasonló nézettsége az utóbbi időben. Mégsem hallgatott meg a vezetés” – mondta a színész a Best magazinnak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ki kell mondani az igazat

„De én nem akartam megbántani senkit, és bocsánatot is kérek, ha bárki úgy érezte, hogy személyesen támadom. Nem vagyok pökhendi ember, de az igazat kimondom. Szerintem, ha bemegyünk egy boltba, kimondhatjuk, hogy büdös van, ugyanezt szerintem meg kell tenni a színház dolgaival kapcsolatban is. Ettől nem leszek ellensége az intézménynek, sőt. Az is őszintén elmondom, hogy voltam én rossz ember, voltak velem problémák. Én nem szaladok el önmagam elől” – mondta a színész.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A színház mentette meg az életét

A beszélgetésben Mészáros arra is kitért, hogy annak idején a színház mentette meg az életét: egy színpadi baleset derített fényt arra, hogy rákos megbetegedése van. Ekkor megműtötték, eltávolították a veséjét. Mint mondja, ha nincs a színház, már nem élne, az utóbbi időben viszont úgy érezte, éppen a színház lesz az, ami meg fogja betegíteni.

Zsörtölődő apa lett

„Alig volt munkám. Otthon is egy kellemetlenkedő, zsörtölődő apává váltam, aki azon morog, hogy ki mit hova tett le. Ennyire nem volt tennivalóm. Én nem a bármikori színházvezetésnek kívántam hadat üzenni, csak nem nézhettem tétlenül, hogy mennek el mellettem azok a szerepek, amiket éppen most kellene eljátszanom” – mondta Mészáros Árpás Zsolt.

Többen kiállnak mellette

A kiírásom után több jóérzésű intézményvezető megkeresett, és biztosítottak róla, hogy mellettem állnak még akkor is, ha lehet, ezúttal elég csípősen fogalmaztam. Megnyugtattak, hogy segíteni fognak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megcsókolta a színpadot

Ami az Operettszínházat illeti, a színész március 24-én búcsúzott el az intézmény színpadától, a La Mancha lovagjában. Mint mondta, amikor az előadás végén kiment meghajolni a vasfüggöny elé, és látta, hogy üvöltve ugrik fel a teljes nézőtér, letérdelt, megcsókolta a színpadot, és köszönetet mondott az ott töltött több mint két évtizedéért.

Kiemelt kép: Mészáros Árpád Zsolt – Forrás: RTL