A 13. kerületi rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy nőt az M3-as metrón. Elvette a telefonját és hasba is rúgta az ellenálló nőt, szerencsére a térfigyelő kamerák mindent láttak.

Egy nő tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. kerületi Rendőrkapitányságán, mert április 7-én este 8 óra körül egy ismeretlen férfi lépett oda hozzá a 3-as metrón, a Lehel téri és a Dózsa György úti megállók között és megpróbálta kitekerni a kezéből a telefonját.

Amikor a nő nem engedte el a mobilt, a férfi többször hasba ütötte őt, majd elvette tőle a telefont, a Dózsa György úti megállónál leszállt a szerelvényről és elmenekült a helyszínről.

A rendelkezésre álló kamerafelvételek és a személyleírás alapján a térfigyelő központ munkatársai április 8-án hajnali 1 óra előtt ismerték fel a feltételezett elkövetőt, aki éppen a Nyugati téri aluljáróból sétált fel a lépcsőn.

A fővárosi járőrök a 34 éves budapesti N. Csabát végül a Teréz körúton fogták el, majd előállították a 13. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a kerületi nyomozók rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és letartóztatták.

Kiemelt kép: illusztráció