Milyen célja lehet az etetőhajó mellett használatos halradarnak? Hogyan tudja a radar segíteni a horgászatunk eredményességét vagy akár életünk halának a megfogását is? Egyáltalán mire figyeljünk, amikor halradart keresünk?

Bojlis vagy feeder horgászatnál igencsak lényeges kérdések lehetnek ezek, különösképp az eredményességet szem előtt tartva. Úgyhogy a cikkben részletesen meg is fogalmazzuk a rájuk vonatkozó válaszokat.

Miért éri meg etetőhajó mellett halradart is használni?

A halradar olyan funkciót tölthet be az etetőhajóval együttműködve, mintha csak a látóterünket szélesítenénk ki. Vagyis akár több száz méteres távolságban is pásztázni tudjuk a medret, ami egyéb módszerekkel csak csónakból lenne elképzelhető.

Úgyhogy emiatt érthető, hogy a Cheapfishing halradarok szempontjából elérhető modelljei is elképesztően hasznosak lehetnek. Pláne, ha a célokhoz illeszkedve sikerül választani közülük.

A halradar az etetőhajóval együtt alkalmazva azt segítheti elő, hogy tűpontosan feltérképezzük a víz alatt uralkodó mederviszonyokat. Ennek köszönhetően ugyanis megteremthetjük annak az alapját, hogy legalább ennyire pontosan tudjunk etetni, majd pedig horgászni is.

Mi mindenre érdemes figyelni etetőhajóhoz használatos halradar beszerzésénél?

Az egyik legfontosabb technikai jellemző, hogy a választott halradar vezeték nélkül is működni tudjon. Ellenkező esetben lehetetlen dolog megoldani, hogy a szerkezet koordinálása mentes legyen a problémáktól.

Hasonlóképp fontos szempont a hatótáv kérdésköre. Ezt leginkább úgy érdemes megválasztani, hogy szinkronban legyen az etetőhajóra jellemző hatótávolsággal. Illetve a horgászatunk körülményeivel, tegyük gyorsan hozzá.

Amennyiben ez a két aspektus stimmel és kellő tudatossággal sikerül róluk dönteni, az már tekinthető egyfajta kedvező alapnak. Pláne akkor, hogyha a stratégia kialakításánál eléggé türelmesek és tudatosak maradunk.

Amire szintén nem árt odafigyelni a halradar beszerzése során

Sokat számít értelemszerűen a vizuális megjelenítés is. Emiatt a kiválasztásnál figyeljünk rá, hogy a választott modellen jól észrevehető ikonok mutassák a pontyok tartózkodási helyét. Szintén fontos lehet a vízhőmérséklet precíz visszajelzése, illetve a vízmélység mutató megléte.

Ami pedig a gyakorlatban történő hasznosítást illeti, a csatlakoztatás hogyanjára érdemes még erőteljesen fókuszálni. A legtöbb halradar esetében ez egyébként hajóra kötés formájában oldható meg.

Ami nem visz el indokolatlanul sok időt, cserébe viszont kellőképpen stabil ahhoz, hogy a száz méter feletti távolságon is bízhassunk benne. Innentől kezdve pedig tényleg csak annyi lesz a feladat, hogy a hajó és a radar segítségével alaposan pásztázzuk végig a vízterületet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.