Az álláskeresés egyáltalán nem egyszerű művelet. Elsőre azt gondolnánk, csak annyi, hogy elküldjük a lehető legtöbb helyre az önéletrajzunkat, de a valóság ennél sokkal bonyolultabb. Meg kell tervezni az egész folyamatot, elkészíteni az ideális önéletrajzot és felkészülni az interjúkra. Bármilyen pozícióra is pályázunk, ezek a lépések megkerülhetetlenek.

Hogyan keressünk állást Budapesten?

Az első kérdés, amit fel kell tennünk magunknak az, hogy egyáltalán hol találunk meghirdetett pozíciókat? A válasz szerencsére nagyon egyszerű: álláskereső portálokon. A legtöbb munkáltató már itt hirdeti meg az elérhető helyeket, Budapest esetében például az egyik legjobb választás a budapestallas.hu

Budapesten abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy alap-, közép- és felsőfokú papírokkal is el tudunk helyezkedni. A legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, haladjunk szépen lépésről lépésre. Ha megtaláltuk az ideális platformot, akkor kezdhetjük is a keresést. 

Az álláskereső platformok előnye, hogyha csak egy bizonyos területre szeretnénk szűrni, van rá lehetőség. Kereshetünk csak egy bizonyos terület pozícióira, például adminisztráció, pénzügy, fizikai munka, oktatás, vendéglátás stb. De ha konkrét elképzelésünk van az adott munkáról, akkor egyenesen meg is nevezhetjük a vállalatot vagy a munkakört.

Ha találtunk egy szimpatikusnak tűnő hirdetést, és rákattintunk, máris láthatjuk a leírását. Ez általában 4-5 részből tevődik össze. A vállalat rövid bemutatkozása, a pozícióhoz kapcsolódó feladatok, elvárások, előnyök és természetesen mindaz, amit kínálnak. Vannak cégek, akik rövidebb leírást, kevesebb információt kínálnak, vagy maga a pozíció nem kíván több részletet. Ma már egyre jobban terjed, hogy pontosan leírják a fizetést is.

Mindent megoldhatunk egyszerűen, percek alatt

Az álláskereső portálok használata azért is előnyös, mert konkrétan ki sem kell lépnünk otthonról. A keresés, a kiválasztás, a jelentkezés, sőt, 2023-ban már az sem ritka, hogy az első interjúk is otthon, online megoldhatóak. Érdemes ezekre is felkészülni, mivel egyre több cégnél elvárás az, hogy az otthoni munkavégzésre is fel legyünk készülve (természetesen ez a pozíciótól és az adott területtől is függ).

Könnyű elveszni a rengetegben

Az álláskereső portálok hátránya talán az, hogy nagyon sok érhető el belőlük még itthon, hazánkban is. Érdemes kiválasztani 2-3 olyan oldalt, ahol szeretnénk böngészni, mert egy idő után már kezelhetetlenné fog válni a rengeteg e-mail, értesítés. Tegyük fel, ha Budapesten keresünk állást, akkor olyan oldalon kezdjük el a folyamatot, ahol rengeteg budapesti pozíció található és/vagy erre van specializálódva. 

Természetesen az ideális munkahely megtalálása nem egyszerű, de ne feledjük, legyen szó bármilyen folyamatról, mindig az első lépés megtétele a legnehezebb.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.