A jármű megfelelő használatához, a teljesítmény szinten tartásához, de olykor a növeléséhez is elengedhetetlen az, hogy kiegészítőket használjunk. Vannak olyan termékek, amelyek meghosszabbítják az autó vagy motorkerékpár élettartamát, néhánynak köszönhetően pedig jobb lesz a teljesítmény. Vannak, amik mindkettőben jeleskednek, ilyenek például az üzemanyag adalékok is.

A jármű életét is meghosszabbíthatja az üzemanyag adalék

Még mielőtt belevágunk a termék előnyeibe, érdemes megemlíteni, hogy az üzemanyag adalék beszerzése ma már roppant egyszerű. Elég ellátogatni egy olyan webáruházba, mint amilyen a FilterABC is, és máris válogathatunk a különböző kiegészítők közül. Egyáltalán nem mindegy honnan vásárolunk, de ezt később bővebben kifejtjük.

Visszatérve az üzemanyag adalék funkciójára, valamint előnyeire, az első és legfontosabb az, hogy segít eltávolítani az üzemanyagban lévő szennyező anyagokat. Ilyenek lehetnek például a rozsda- és koromrészecskék, de a víz és az oxidációs anyagok is idetartoznak. Az adalékanyaggal fenntarthatjuk a jármű ideális hatékonyságát és teljesítményét. Sőt, ha eddig még sosem használtunk, akkor azt érezhetjük, hogy a hozzáadás után növekszik a teljesítmény.

További előnye még az üzemanyag adaléknak, hogy javítja a fogyasztási mutatókat, amivel rövid-, közép- és hosszú távon is pénzt takaríthatunk meg. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az üzemanyag égése is javul, kevesebb lesz a károsanyag kibocsátás, így a környezetet is kímélhetjük vele.

Természetesen a teljesítmény nem minden, ott van a teljes üzemanyag-rendszer. Az adalék segítségével megelőzhetünk bizonyos károsodásokat, valamint az egész motor élettartama is meghosszabbítható.

Mire figyeljünk üzemanyag adalék vásárlása során?

Üzemanyag adalék és üzemanyag adalék között is van különbség. Először is meg kell néznünk, hogy az autó típusához milyen termék ajánlott. Ezt az is befolyásolja, hogy milyen üzemanyagot használunk, valamint az is, hogy elsődlegesen milyen célra akarjuk az adalékot használni. 

Egyáltalán nem mindegy honnan vásárolunk

A piacon rengeteg különböző változattal találkozhatunk, mivel már az internetnek köszönhetően szinte bárhonnan rendelhetünk ilyen termékeket. Ennek viszont megvannak a hátrányai és vannak olyan oldalak, amiket jobb elkerülni. Óvatosan kezeljük az olcsó, távol-keleti webshopok ígéreteit és termékeit, mivel ezek vagy sokkal lazább minőségi ellenőrzésen esnek át, vagy rosszabb esetben semmilyen ellenőrzés nem történik a hatékonyságukkal kapcsolatban.

Egy rosszul választott adalékanyag sajnos nagyobb kárt tehet a kocsinkban, mint gondolnánk. Mindenképpen csak megbízható, lehetőleg hazai weboldalról rendeljünk, mint amilyen a fent említett FilterABC. Mivel az európai szabályok sokkal szigorúbbak, így biztos, hogy megfelelő minőségű és ellenőrzött terméket fogunk kapni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.